sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 10 Ekim 2021

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘’Salgın Döneminde Sinema Sektörüne 150 Milyon Liralık Destek Sağladık’’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs döneminde bakanlık olarak sinema sektörüne yaklaşık 150 milyon liralık destek sağladıklarını açıkladı.

58. Antalya AltınPortakal Film Festivali'nin kapanış ödül töreninde yaptığı konuşmada, özellikle kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalarda istikrarın ne denli önemli ve zor olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Ersoy, "Maalesef sanat alanında yapılan işler her zaman hak ettiği değeri görmüyor. Bu açıdan, uluslararası bir kültür sanat organizasyonunun ülkemizde 58 yıldır istikrarlı bir şekilde devam ediyor olmasının ne kadar değerli olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum." diye konuştu.



Ersoy konuşmasında, sinemanın ne kadar önemli bir sanat dalı olduğunu dile getirdi.

Bakan Ersoy, festivalin düzenlenmesine sağlanan katkının yanında festivalde yarışan birçok filme de bakanlık olarak destek sağladıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Bu kapsamda, salgın döneminde desteklerimizi arttırarak Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak sinema sektörüne yaklaşık 150 milyon liralık destek sağladık. İnşallah bu destekleri gelecek yıllarda daha da arttırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye çok kısa bir süre içerisinde bu alanda çok daha güçlü bir pozisyon elde edecek. Bunu birlikte başaracağımızdan hiçbir kuşku duymuyorum. Türkiye'nin sanat potansiyeline, sanatçılarımızın gücüne inanıyoruz."