sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 08 Eylül 2022

Mahsun Kırmızıgül İmzalı "Prestij Meselesi" Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu!

Mahsun Kırmızıgül'ün bu defa herkesin merak ettiği ve 90'ları kasıp kavuran Prestij Müzik yıllarını "Prestij Meselesi" adlı bir filme dönüştüreceğini geçtiğimiz ay duyurmuştuk. Bugün ise filmin merakla beklenen vizyon tarihi açıklandı.

1991 yılında kurulan ve ilerleyen yıllarda kurucularından Hilmi Topaloğlu ve Burhan Aydemir'e Mahsun Kırmızıgül'ün de ortak olduğu Prestij Müzik, 90'lı yılların müzik piyasasına damga vurmuştu. Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Alişan dışında Prestij Müzik; Mustafa Sandal, Ferhat Tunç, Edip Akbayram, Gülşen, Adnan Şenses, Kibariye, Haluk Levent gibi isimlerle de adından söz ettirmişti.



Markanın bünyesinde yer alan sanatçıların kendi aralarındaki polemikler, yönetim katında yaşanan fikir ayrılıkları, henüz muğlaklığını koruyan birçok tartışma, 2001 ekonomik krizinin etkileriyle birlikte Prestij Müzik şaşaalı günlerinden uzaklaşmış ve Mahsun Kırmızıgül 2001'de firmadan ayrılmıştı. Alişan, Özcan Deniz ve Mahsun Kırmızıgül'ün de uzun yıllardır görüşmediği biliniyordu. Ocak ayında Kıbrıs konserinden aynı uçakla dönen Özcan Deniz ve Alişan uzun uzun sohbet etmiş ve aralarındaki buzları eritmişti. Üçünün yeni filmin PR'ı için yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

Prestij Meselesi'nde Mahsun Kırmızıgül'ü birebir kendisine benzeyen oğlu Mahmut'un canlandıracağı konuşuluyor. Filmin kadrosunda Biran Damla Yılmaz, Erkan Petekkaya, Erdal Özyağcılar, Eser Yenenler, Engin Hepileri, Melisa Döngel gibi sevilen isimler yer alacak. Fakat Alişan ve Özcan Deniz'i ise kimin oynayacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Filmin çekimlerinin bu ay içerisinde başlaması planlanıyor.

Prestij Meselesi, 3 Şubat 2023'te sinemalarda vizyona girecek.