sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 07 Eylül 2021

Marvel'ın "Shang-Chi ve On Yüzük Efsanesi" Filmi, Hem Amerika'da Hem de Dünya Çapında Gişeleri Altüst Etti!

Marvel Sinematik Evreni ve genel olarak sinemalar için bu hafta sonu iyi bir haber geldi. 3 Eylül'de vizyona giren Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings, gişede oldukça güzel bir başlangıç ​​yaptı.

Marvel'ın en yeni karakteri Shang-Chi, ABD'de listelere 1 numaradan giriş yaptı ve ilk hafta sonunda 71,4 milyon dolar hasılat elde etti. Amerika'da İşçi Bayramı'nda satışlarda artıştan ziyade düşüş yaşandığı için film büyük bir başarıya imza attı. Uluslararası olarak ABD rakamlarına ek 56,2 milyon dolar kazanan yapım Türkiye'de de 1.840.471 TL hasılat elde ederek zirvede yer aldı.

Shang-Chi ve On Yüzük Efsanesi, İngiltere'de 5,76 milyon £ hasılat elde ederek, Covid sonrası en büyük açılışı gerçekleştirdi. Filmin toplam hasılatının 139,7 milyon dolara ulaştığı söyleniyor.



Fakat bu Amerika için Covid döneminin en büyük açılış hafta sonu rakamı değil. Asıl rekor, Temmuz ayında 80,3 milyon dolara açılan ancak takip eden haftalarda oldukça dik bir düşüş yaşayan Black Widow'a ait. Shang-Chi'nin bu kadar hızlı bir düşüş gösterip göstermeyeceği henüz belli değil fakat aralarındaki en önemli fark, Black Widow'un sinemalarla aynı anda Disney+'ta yayınlanmasıydı. Marvel, Black Widow'ın ikinci haftadan hızlı bir şekilde düşmesinin ardından Shang-Chi 45 gün boyunca sadece sinemalarda yayınlayacağını açıklamıştı. Sektör bu nedenle filmin nasıl bir performans gösterdiğine çok dikkat edecek.

Yine de film, 45-50 milyon dolarlık tahmini açılış hafta sonu rakamlarının çok ötesine geçti. Yeni bir kahraman olmasına rağmen bu karar sonucu hasılatlardan olumlu sonuçlar alması, sinema sektörü için de umut verici oldu. Filmin önümüzdeki hafta hasılat sonucu şimdiden büyük bir merakla bekleniyor.