sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 25 Kasım 2021

Merakla Beklenen "Çığlık 5"ten Yeni Görsel ve Hareketli Afiş Yayınlandı!

Scream serisinin yaklaşan beşinci filmi için yeni bir hareketli poster ve filmden bir kare yayınlandı.

Filmin resmi Twitter hesabı tarafından paylaşılan posterde, baş karakterlerin kanlı bir bıçağın üzerine bindirilmiş yüzleri ve arkalarında Ghostface katili yer alıyor. Filmin sloganı, "Her zaman tanıdığınız biri", üst kısmı büyük kırmızı harflerle süslüyor.

İlk filmdeki olaylardan 25 yıl sonra geçen yeni Çığlık, orijinal yıldızlar Neve Campbell, Courteney Cox ve David Arquette ile birlikte Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jack Quaid gibi isimleri izleyiciyle buluşturacak. 

Wes Craven tarafından yönetilen ve 1996'da vizyona giren ilk film, alaycı mizahı ve meta-anlatısıyla slasher türünü yeniden canlandırdığı için büyük ilgi gördü. Film, hayalet maskeli bir seri katil tarafından terörize edilen Woodsboro kasabasında ortaya çıkan üzücü olayları takip ediyor. Scream 2, ilk filmden sadece bir yıl sonra çıkış yaptı ve Scream 3 2000'de gösterime girdi. Hem eleştirel hem de ticari olarak biraz daha kötü olduğu düşünülüyor. Ekranda SCRE4M olarak stilize edilen Scream 4, yumuşak bir yeniden başlatma işlevi gördü ve tek filmlik bir aradan sonra orijinal yazar Kevin Williamson'ı da geri getirdi. 

Temelde Scream 5 olan, ancak kafa karıştırıcı bir şekilde bu şekilde adlandırılmayan yeni Scream, Radio Silence olarak bilinen korku filmi kolektifinin ortak yaratıcıları Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett tarafından yönetiliyor. 

Scream'in 14 Ocak'ta vizyona girmesi planlanıyor. 

Fotoğraf & Afiş:


 


Kübra Karasu