sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 12 Eylül 2022

Merve Dizdar Başrollü "Kar ve Ayı" Toronto Film Festivali'nde Dünya Prömiyerini Yaptı!

47. Toronto Uluslararası Film Festivali geçtiğimiz hafta başladı. Birbirinden iddialı yapımların gösterimlerinin yapıldığı festivalde, Merve Dizdar başrollü Kar ve Ayı filminin prömiyeri de gerçekleşti.

Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi Kar ve Ayı, festivale Türkiye’den seçilen tek yapım olma özelliği de taşıyor. Türkiye, Almanya ve Sırbistan ortak yapımı Kar ve Ayı’nın çekimleri, 2020 yılında Artvin’in Şavşat bölgesinde kış döneminin zorlu şartlarında yapılmıştı. Ergun festivalle ilgili, “Post prodüksiyonunu pandemi sırasında yaptığımız filmimizin sonunda büyük perdede sinemaseverlerle buluşması benim için çok heyecan verici." açıklamasını yaptı.



Kar ve Ayı’nın gösteriminde başrol oyuncusu Merve Dizdar ve görüntü yönetmeni Florent Herry de yer aldı. Dizdar konuyla ilgili, “Şahane bir prömiyerdi, Toronto seyircisiyle beraber filmimizi izlemek büyük bir mutluluktu." ifadelerini kullandı. Psikolojik gerilim unsurları taşıyan Kar ve Ayı, kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikayesi anlatılıyor.