sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Eylül 2022

Meta Akkuş İmzalı "Bir Dilek Tut" Filmine Londra'dan İki Ödül!

Meta Akkuş’un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği “Bir Dilek Tut” (Make a Wish), London International Film Awards'da iki kategoride ödül aldı.

Geçen aylarda 7000 filmin yarıştığı Amerika’da Flickers’ Rhode Island Uluslararası Film Festivali'nde binlerce filmi geride bırakarak yarı finalde yerini almayı başaran Bir Dilek Tut'a (Make a Wish) bu kez Londra'dan ödül geldi.

Meta Akkuş imzalı film Londra'da hem "En İyi Kadın Yönetmen" ve "En İyi Yabancı Film" ödülünü kazanmayı başardı. Akkuş yaptığı açıklamada, “En iyi kadın yönetmen ödülünü almak her zaman hedefim olmuştu, 'Bir Dilek Tut’tum gerçek oldu. Tarifi olmayan duygular içindeyim. Üstelik 2 ödülü birden kazanmış olmak mutluluğuma mutluluk kattı. Bundan daha iyi nasıl olur çok merak ediyorum, Hollywood’daki menajerim John W. Beach’in filmime ve bana olan inancıyla kariyerime çizdiği yolda, Bir Dilek Tut filmimiz ile hem Amerika’da hem de Avrupa’da bir başarıdan diğer başarıya keyifle imza atıyoruz. Bu güzel haberin ardından daha ne güzellikler bize gelecek çok merak ediyorum. Yönetici yapımcım Emre Sucu’ya 4 seneden beri bu projede hep yanımda olduğu için buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Senaryosunu Meta Akkuş ve Avni Tuna Dilligil’in yazdığı, Enver Sülük’ün senaryo danışmanlığını üstlendiği Bir Dilek Tut filminde; Altan Erkekli, Mehmet Turan Doğan, Almira Tuana, Alper İlker, Gün Akıncı, Yusuf Kemal Kılkış, Seda Alpat, Ender İlker, İhsan Berk Aydın, Özer Tuncer ve Meta Akkuş rol alıyor.

Fragman


Kübra Karasu