sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Ocak 2023

Michael Jackson'ın Merakla Beklenen Biyografi Filminin Yönetmeni Belli Oldu

Efsanevi sanatçı Michael Jackson'ın çalkantılı hayat hikayesi, yönetmen Antoine Fuqua ile beyazperdeye geliyor.

Michael Jackson'ın uzun süredir üzerinde çalışılan biyografı filmi Michael, bu yıl Lionsgate'de çekimlere başlayacak. Bohemian Rhapsody'nin başarısının ardından yapımcı Graham King, Jackson'ın 2009'da 50 yaşında erken sona eren sıkıntılı yaşamını her yönüyle tasvir etmeyi vaat eden Michael'ın yapımcılığını üstlenecek.

Jackson'ın hikayesini bir uzun metrajlı filmin sınırları içinde anlatmak oldukça zor bir iş. Ünlü sanatçının Thriller albümü, 70 milyondan fazla kopya satarak tüm zamanların en çok satan albümü olmaya devam ediyor. Yönetmen Fuqua göreve hazır olduğunu, "Benim için Michael Jackson'ın gücüne, karizmasına ve katıksız müzik dehasına sahip başka hiçbir sanatçı yok. Müzik videoları yapmak için onun çalışmalarını izleyerek etkilendim. Müziği ve bu görüntüler benim dünya görüşümün bir parçası ve hikayesini müziğinin yanı sıra ekranda anlatma şansı benim için karşı konulmazdı." sözleriyle açıkladı.



Fuqua, yönetmenlik kariyerine Coolio'nun "Gangsta's Paradise" başta olmak üzere müzik videolarını yöneterek başladı. 2001'de Denzel Washington'ın yer aldığı gerilim filmi Training Day ile büyük beğeni topladı ve Washington o yıl Akademi Ödüllerinde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. 2016'da The Magnificent Seven ve üçüncüsü bu yıl vizyona girecek olan üç Equalizer filminde yönetmen olarak Washington'la sık sık iş birliği yaptı. Fuqua'nın aksiyon ağırlıklı filmografisinde ayrıca Tears of the Sun, Shooter, Olympus Has Fallen ve Southpaw da yer alıyor. Fuqua, yalnızca son birkaç yılda Mark Wahlberg'le birlikte Infinite'i, Jake Gyllenhaal'la birlikte The Guilty'yi ve Will Smith'le birlikte Emancipation'ı yönetti.

Filmin senaryosunu ise Oscar adayı John Logan (Gladiator, The Aviator, Skyfall) kaleme alacak. Michael'ın ana çekimleri bu yılın sonlarında başlayacak, gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu