sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Ekim 2021

Michael Shannon, Emilia Clarke ve Daha Fazlası "McCarthy" Biyografisinin Kadrosuna Katıldı!

Eski Amerikan Senatörü Joseph McCarthy'nin hayatını araştıran yeni biyografik film McCarthy, kadrosuna etkileyici bir oyuncu kadrosu ekledi.

Michael Shannon (Take Shelter, Nine Perfect Strangers) merakla beklenen filmde senatörü oynayacak. Emilia Clarke (Game of Thrones, Last Christmas) McCarthy'nin eşi Jean Kerr olarak karşımıza çıkacak, Dane DeHaan (Lisey's Story, The Place Beyond the Pines), McCarthy'nin Army-McCarthy duruşmaları sırasındaki baş danışmanı Roy Cohn'u ve Scoot McNairy (Argo, Halt and Catch Fire) senatörün meslektaşı Ray Kiermas'ı oynayacak.



Çek aktör ve film yapımcısı Václav Marhoul'un yönettiği McCarthy, 1947'den 1957'ye kadar ABD Sante'de görev yapmış, kötü şöhretli komünizm karşıtı politikacının hayatına derin bir dalış yapacak. McCarthy, masum insanlara karşı zulme yol açan komünizm karşıtı bir cadı avı başlatmasıyla biliniyor. McCarthy 1957'de 48 yaşında hepatitten öldü.

McCarthy'nin orijinal senaryosu Tom O'Connor (The Hitman's Bodyguard filmleri, The Courier) tarafından yazıldı. Görüntü yönetmenliğini, daha önce The Painted Bird'de Marhoul ile çalışmış olan Vladimír Smutný ve Ján Vlasák üstleniyor. Filmin gelecek yılın sonbaharında Prag'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nde çekimlerine başlanması planlanıyor.

McCarthy'nin Resmi Özeti:

McCarthy, kötü şöhretli ABD Senatörü Joseph McCarthy'nin destansı yükselişini ve düşüşünü çiziyor. Bu tehlikeli derecede esrarengiz figürün yanı sıra tahtın arkasındaki gerçek güçlere korkusuz bir bakış sunuyor: politik açıdan hırslı karısı Jean Kerr (Clarke), acımasız genç avukatı Roy Cohn ( DeHaan) ve güvenilir arkadaşı ve meslektaşı Ray Kiermas (McNairy). ABD Senatosu çoğunluk lideri Robert Taft, McCarthy'nin Amerikan halkına yönelik cesur yalanlarının körüklediği bir gelgit popülizm ve korku dalgasını kullanma konusundaki eşi görülmemiş yeteneğini küçümseyerek, McCarthy'nin komünizm karşıtı haçlı seferinin kontrolsüz gitmesine izin verdi. Bu, Amerika'nın en karanlık bölümlerinden birinin, günümüz dünyasında fazlasıyla yankı uyandıran, derinden kişisel bir hikayesi.

Kübra Karasu