sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 18 Temmuz 2022

"Minions: The Rise of Gru" Küresel Gişede 500 Milyon Doları Aştı!

Illumination Entertainment'ın yeni filmi Minions: The Rise of Gru gişede 500 milyon dolar barajını geride bıraktı.

Geçen hafta sonu Japonya'da da vizyona giren animasyon filmi gişede etkileyici rakamlara ulaşmayı başardı. Minions: The Rise of Gru, geçtiğimiz hafta sonu küresel gişede 500 milyon dolar hasılatı aştı. Minions'ın devam filmi, pandeminin başlamasından sonraki en çok izlenen animasyon filmi oldu.

Gru ve arkadaşlarının, hem aileler hem de genç yetişkinlerde yankı uyandırmasıyla kulaktan kulağa gelen olumlu tepkiler filmin gişe başarısını da etkiledi. Türkiye'de yarım milyonu aşkın kişi tarafından sinemalarda seyredilen film, toplam 23.309.790 tl hasılat elde etti.

Despicable Me serisiyle popüler kültürde yer edinen Minyonlar'ın ikinci filmi Minions: The Rise of Gru, 70'li yıllarda tarihin en büyük kötülerinden biri olma hayali kuran genç Gru ile yolları kesişen Minyonlar'ın, kötülükleriyle nam salan Vicious 6 ekibine girmeye çalışan Gru'ya yardım etmelerini konu alıyor.

Gru, 1970’lerin ortasında dönemin modası saçları ve İspanyol paça kot pantolonlarıyla banliyöde büyümüştür. Kötü 6 olarak bilinen kötüler grubunun hayranı olarak onlara katılabilecek kadar kötü olma planları yapmıştır. Neyse ki sadık takipçileri olan ve kargaşa yaratan Minyonlar’ın desteğini alır. Kevin, Stuart, Bob ve Otto birlikte yeni bir Minyon desteği ve mutlu etme arzusuyla Gru ile birlikte ilk sığınaklarını yapmak üzere yeteneklerini kullanırlar ve ilk silahlarını da deneyimleyerek ilk görevlerini de başarıyla tamamlarlar. Kötü 6, liderleri efsane dövüşçü Wild Knuckles görevden atıldığında Gru, yeni üyeleri olmak için görüşme yapar. Fakat görüşme iyi gitmez ve hatta onları zekasıyla alt ettiğinde bir anda kendini en kötülerin ölümlü düşmanı olarak bulur. Gru kaçarken olasılık dışı bir kaynağı, Wild Knuckles'ı rehber olarak kullanır ve kötü adamların bile arkadaşlarından biraz yardıma ihtiyaç duyduğunu keşfeder.

Minions: The Rise of Gru şu anda sinemalarda!

Kübra Karasu