sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 14 Aralık 2022

Mustafa Uslu'nun Neşet Ertaş Filmi Hakkında Şok Karar: Hiçbir Yerde Yayınlanamayacak!

Mustafa Uslu'nun vizyona girmesine bir hafta kalan Neşet Ertaş filmi hakkında mahkeme kararını verdi.

Mustafa Uslu'nun 2012 yılında aramızdan ayrılan halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan filmi "Garip Bülbül Neşet Ertaş" hakkında mahkeme tedbir kararı verdi.

Mustafa Uslu geçtiğimiz gün Garip Bülbül Neşet Ertaş'ın basın toplantısında, filmin kişilik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla mahkemeye taşınması hakkında, “Bu insanlar son 15 yılında Neşet Ertaş’ın hayatında yok. Bu filmi hiç kimse durduramaz, hiç kimse engelleyemez” açıklamasını yapmıştı.



Fakat filmin sinemada vizyona girmemesine ilişkin karar açıklandı. Mahkeme, 
Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin, bu süreçte sinemada vizyona girmemesi dışında herhangi başka bir yayın kanalında da gösterime girmemesine karar verdi.

Filmin ikinci fragmanında "Neredesin Sen" isimli şarkının kullanılması nedeniyle, fragmanın kaldırılması ve yayınlanmasının durdulmasına da karar verildi. Dava sürecinin en az iki yıl sürmesi bekleniyor.

Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği filmin başrol oyuncuları Zara, Bektaş Dolu, Ramazan Bağgül, Onur, Efe Şahin, Yüşra Geyik, Bahtiyar Engin, Selin Genç gibi isimlerden oluşuyordu. Filmin yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Sorak ile Berker Berki otururken senaryosunu Mert Dikmen ile Fulya Özcan kaleme almıştı. Filmin 23 Aralık'ta vizyona girmesi planlanıyordu. 

Mahkeme Kararı