sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Kasım 2022

Olivia Colman Başrollü Sam Mendes İmzalı "Empire of Light"tan Yeni Fragman!

Searchlight Pictures, Sam Mendes imzalı Empire of Light'ın yeni fragmanını yayınladı.

1980'lerin başında İngiltere'nin bir sahil kasabasında eski bir sinemada geçen bir aşk hikayesi olarak tanımlanan film, Hilary (Olivia Colman) ve Stephen (Michael Ward) arasındaki ilişki ile imparatorluk çalışanlarının insani bağlarını ve zorluklarını konu alıyor. 

Oscar ödüllü Sam Mendes için film, en derin kişisel filmlerinden birini inşa ederken, bu sihrin etkisini hem yaratmaya hem de sergilemeye çalışıyor. Deadline'a verdiği röportajda, "Diğer filmlerimin bir şekilde kişisel olmadığını söylemiyorum çünkü açıkça benimle alakalılar, ama sanki ilk defa bu kadar kişisel bir şeye bu kadar kişisel bir isim veriyormuşum gibi çünkü ona kendi tuhaflığımla yaklaştım. Dokuz başka film yaptıktan sonra ilk kez 56 yaşında kendi senaryomu yazıyor olmak tuhaf bir şey ama bunu yazmaya mecbur hissettim kendimi." açıklamasını yapmıştı.

Filmin kadrosunda ayrıca Oscar ödüllü The King's Speech yıldızı Colin Firth, Tom Brooke, Hannah Onslow, Toby Jones, Crystal Clarke ve Tanya Moodie yer alıyor. Mendes, yeni filmini ilk kez Eylül ayında Telluride Film Festivali'nde gösterdi ve karışık eleştiriler gelmesine rağmen ödüllü yetenek kadrosuyla övgü topladı. 

Empire of Light, Türkiye'de 24 Şubat 2023'te vizyona girecek.

Fragman

Kübra Karasu