sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 13 Eylül 2021

Oscar'ın "En İyi Uluslararası Film" Kategorisinde Türkiye Adayı Olmak için Başvurular Başladı!

Bu yıl 94.’si düzenlenecek olan Akademi Ödülleri (Oscar) için Türkiye "En İyi Uluslararası Film Adayı" seçim takvimi belirlendi. Süreç bu yıl "Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği" tarafından yürütülecek.

Aday olacak filmlerin 1 Ekim 2020-30 Aralık 2021 arası ticari gösterime çıkmış ya da çıkacak olması gerekiyor. Akademi Ödülleri (Oscar) kuralları gereğince filmin, ticari amaçlı olarak birbirini takip edecek şekilde en az yedi gün süre ile gösterime girmesi gerekiyor. Adaylar, başvuru formunu www.sek.org.tr adresinden indirilebilir.

Seçici kurul tarafından değerlendirilecek filmlerin başvuru formu ve şifreli online izleme linkinin ya da 16 adet dijital (DVD ya da harici bellek) kopyasının 11 Ekim 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar TESİYAP ofisine ulaştırılması gerekmektedir. Filmlerin yapımcıları, seçici kurul üyeleri için 11 Ekim 2021 gününe kadar ayrıca özel gösterimler organize edebilirler. Seçici Kurul, ASİTEM, BİROY, BSB, FİYAB, SENARİSTBİR, SETEM, SESAM, SE-YAP, SİNEBİR, TESİYAP Sinema Meslek Birlikleri’nin yanı sıra ÇASOD, FİLM-YÖN, SİNESEN, SİYAD, SODER ve KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ temsilcilerinden oluşuyor.

Seçici Kurul, Akademi Ödülleri (Oscar) "En İyi Uluslararası Film Türkiye Adayı"nı en geç Ekim ayı içinde açıklayacaktır.