sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 28 Kasım 2022

Oyuncu Behtan Mehter Nasıroğulları'ndan Sinemaport'a Özel Açıklamalar!

Birçok yeni proje ile izleyici karşısına geçmeye hazırlanan Behtan Mehter Nasıroğulları, Sinemaport'tan Alper Ergez'in sorularını yanıtladı.

Merhaba, Sinemaport’a hoş geldiniz. Öncelikle bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?


Merhabalar; Behtan Mehter Nasıroğulları. Erzurumluyum. XX yaşındayım. Yanlış göndermediniz, evet XX. :) Yaşsız olmayı tercih ediyorum. Çünkü yaş rakamlardan ibaret ve bence o rakamları hanene ekleyebilmek için her eklediğin haneyi içine sine sine dolu dolu yaşamış olman gerekiyor. Benim kendime birkaç yaş borcum var. Şimdi son sürat 3’er 5’er hızlandırılmış yaşam şeklimde o borçlarımı ödemeye çalışıyorum. Ne zaman ki doğumumdan o anki güne kadar geçen yıl sayısı; doya doya yaşadığım yıl sayısına eşit olur, o zaman söyleyeceğim. :) 

Aslen Erzurum’luyum. 6 sene önce İstanbul’a geldim. Çocukluğum süresince, İstanbul da dahil olmak üzere Türkiye’nin bir çok şehrinde yaşadık. Önce annemin daha sonra babamın kaybıyla; annemle babamın aşkının ve dolayısıyla benim hikayemin başladığı İstanbul’a yerleşmeye karar verdim. Hikayem burada sürmeliydi. İstanbul’da hobi olarak tiyatro ve müzik yapmaya devam ettim. Kurumsal kimliğim çerçevesinde, çalıştığım kurumun kurumsal kimliğine aykırı olmamak koşuluyla reklam filminde rol aldım. 

Set, senaryo, ışıklar, alkışlar… Benim beslendiğim nefes alabildiğim alanlarımdı. Ben ve bütün çevrem bunun farkındaydık. Konfor alanından çıkıp nefes alabildiğin alana geçmek için her şeye sahiptim aslında. Maddi olarak özellikle şu dönemde konfor alanından çıkıp, risk almak ne kadar akıllıcaydı, bunu tartışmak gerekirdi tabii ki… Fakat sorunun içerisinde ‘akıllıca’ gibi bir kavram girince, Behtan hızla oradan uzaklaştı. :) 

2022 Temmuz ayında, sosyal medyamda story paylaşıyorken, geçmişten storylerime baktım… Bir çok kutlama yapmışsız yıllardır ne mutlu bana… Pastamın rengi değişmiş, mekanlar değişmiş, müzikler değişmiş, duygular değişmiş, hatta insanlar bile değişmiş… Şöyle bir durdum... Değişmeyen tek bir şey varmış ki, o da benim o mumları üflerken dileğim. Her gece yastığa başıma koyduğumda, her ezan sesinde, her "muradın neyse o olsun" dualarını duyduğumda, her ritüelde :) her -her şeyde- aynı dilek. Aynı istek. Aynı hayal… Bu sebeple kendime bir hediye verdim. Aldım kendimi karşıma, konuştum kendimle. Zorlu bir yola çıkıyoruz. Düşüp kalkmak, dizlerimizi kanatmak, ekmeği tuza banıp yemek de bizimle, hayallerine ulaşmak da. "Benimle misin ?" dedim bana… "Ah Behtan ah.." dedi gözlerimin en derinliklerine bakarak, "Tabi ki seninleyim deli kız" dedim kendime ve bu yola çıktım. Arkamda tüm kalbiyle bana dua eden avucum içinde, yüreğimde sakladığım insanların desteği ile.. Bir yolculuktayım, rast gelsin :)



‘’Behtan Mehter NASIROĞULLARI’’ isminizin anlamı nedir?

Behtan ismimin anlamını yıllardır bulamıyorum. Annem vermiş bu ismimi. ‘Behtah’ istemiş aslında, nüfus memuru bu şekilde yazmış. Biraz karışık bu tarafta durumlar. Ben de bu karmaşaya bir son verip kendi ismimin anlamını kendim verdim. Artık annem yüklü ismimin anlamı; "Bahtımın en güzel anı"

Mehter, daha olaylı, kitap yazılır cinsten.  :) 61. Geleneksel Gazi Koşusu'nda, babam hangi at 1. gelirse ismini vereceğim demiş. Yarışın en sürpriz atı ‘Mehter’ gelince; Annem fazlaca karşı çıkmış bu fikrine. Çok zorlu bir doğum ve ‘yaşamayacak’ gözüyle bakılan bir bebek olarak dünyaya gelmişim. Günler sonra kuvözden çıkarılıp, sepet içinde babama teslim edildiğimde; “Bak ‘Esen ‘Mehter’ bu yarışta son 100 lükte birinci geldi, sürpriz bir şekilde hayata tutundu, benim kızım da Mehter gibi güçlü, dimdik ve mücadeleci olacak asla ve asla pes etmeyecek. Ve ben vereceğim bu ismi.” deyip noktayı koymuş, günler sonra kucağına alıp ilk busesini gamzeme dokundurduğunda… Kulağıma Behtan Mehter diye fısıldadığında. 

Kişi ismiyle yaşar :) 

Oyunculuk hayatınız nasıl başladı? Ne zamandan beri ilginiz vardı? Hikayenizden biraz bahsedebilirmisiniz?

İlk okuldan bu yana tiyatro ile ilgileniyorum. Erzurum Büyük Şehir Belediye’sinde uzun yıllar oyunculuk eğitimi aldım ve bu bünyede oyunculuk yaptım. Televizyonda ise ilk kez Kanal D‘de yayınlanan Artiz Mektebi isimli birçok başarılı ve tanıdık oyuncular kazandıran yarışma programı ile başladım. Bu yarışma programında ciddi isimlerden oyuncu koçlukları aldım. Şarkı söylemeyi çok sevdiğim için bu alanda da kendimi geliştirmek istedim şan eğitimi aldım. İlerde şarkı söyleyebilen iyi bir oyuncu olmak istiyorum. 



Eski sinema sanatçısı Esengül DOĞAN’ın kızı olduğunuzu biliyoruz. Peki bir çocuk olarak anneni sinema perdesinde seyretmek nasıl bir duygu?

"Hani Kemal Sunal’ın meşhur tokat sahnesinde sarışın bir hanım var yaa işte o benim annem" dediğimde, insanların gözündeki o tanınmışlık ve ışıltıyı görmek çok güzel bir duygu. Onu ansızın yaşamak. Tanımadığın biriyle onu hatırlamak.. Onu unutmamam için hediye bırakmış gibi bana… 

Şimdilerde TRT dijitale çekilen bir dizi projesinde yer aldığınızı biliyoruz. Öncelikle diziye katılma süreciniz nasıl oldu ve dizideki karakteriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Bir önceki soruda da bahsetmiş olduğum gibi profesyonel anlamda kamera önüne geçebilme imkanına çok yakın zamanda kavuştum. Bu süreçte tabii ki sektördeki arkadaş çevrem, yakınlarım, tanışma imkanı bulduğum üstadlarım destek olmaya çalışıyorlar. İlgili projeye de menajerlik yapan arkadaşımın audition isteyip göndermesi ile dahil oldum. 4 gün süren çok keyif aldığım bir set ortamı idi. Karakter bölüm sonunda biraz sürprizli. O yüzden izleyip görelim isterim.  
 
Sinema filmi düşünüyormusunuz ve bugüne kadar rol aldığınız sinema projeleri oldu mu?

Tabi ki çok istiyorum. 10 yılı aşkın süredir devam eden kurumsal çalışma hayatıma, çok yakın zaman önce ani kararla tatlı bir veda ettim. Kurumsal çatı altında olduğunda hem kimliğin hem de boş zaman sahipliğinin kısıtlı olmasından dolayı uzun soluklu projelerde yer alma imkanı bulunamıyor. Geçen hafta çekimleri biten ve son derece keyif aldığım, hayvan haklarını korumaya yönelik hikayesi olan bir sinema filminde rol aldım. "Dikkat Köpek Var 2" 2023 yılının ilk çeyreğinde vizyonda olacak. Çok heyecanlıyız. 



Bu arada birçok televizyon programlarına da katıldığınızı biliyoruz. Biraz bahseder misiniz sizi hangi programlarda izledik ve bu programlara katılmaya nasıl karar verdiniz? 

Ahahahaa :) Bir ara gerçekten ‘her programdaki kız’ diye espri konusu olmuştum. Sanırım programların popüler olmasından dolayı dikkat çektim. Hatta arkadaşlarım arayıp ‘eee bu yeni programda kaçıncı bölümde olacaksın’ diye şakalaşırlar benimle.  Aslında 3 programa katıldım ve aralarında da uzun yıllar var. Kanal D, Artiz Mektebi isimli programa oyunculuk yeteneğime güvendiğim için katıldım ve yarışma boyunca güzel dereceler alarak finale kadar ulaştım. Yarışma jürisinin "gönlümün birincisi Behtan’dır" sözleri ile programı tamamladım. Yaşım Kaç isimli program tamamen yanlış bir anlaşılma idi. Bunun yanında inanılmaz keyif aldığım bir program oldu. Çok tatlı dostluklar edindim. Behzat Uygur’la da yakından tanışma fırsatı buldum. Çok keyifli idi. Hikayesi şöyle; ben Kanal D’nin yine oyunculuk için başlatacağı yarışma programı için form doldurdum. Yanlış zamanda görüşmeye gidince, Yaşım Kaç yarışmasının seçmelerinde buldum kendimi. Hatta yarışma 2 kişilikti. "Ben seni diğer programa göndermem, benimsin dedi" mülakatıma giren hanım efendi. Enerjilerimiz çok uyuştu. Bende seve seve dedim. Buna karşılık apar topar yarışma partnerimi buldum ve bu şekilde dahil oldum. Çok tatlıydı kısacık bir serüvendi. Ve bu sene, takipçisi olduğum bir talkshow programını yine tesadüfen canlı izleme imkanı yakaladım. Gözümü açıp kapattığımda alkışlarla sahneden iniyordum.  Şaşkınlıklar ile geçen bir süreçti. :) 
 
Oyuncu olarak kişisel gelişimin noktasında neler yapıyorsunuz? Ve bu durumun oyuncu kişisi olarak nasıl bir faydasını görüyorsunuz?

İstanbul’da yeni oluşum içinde bulunan Sinema Akademisi’nde söyleşilere gidiyorum. Özel tiyatro ekibimizle tiyatro oyunlarımıza devam ediyorum. Tiyatromuzun kurucu olan Kemal hocamdan Sahne Dili ve Matematiği eğitimlerime devam ediyorum. Aynı zamanda YouTube’da çocuklarla program yapıyorum. İçerik hazırlarken ve çocuklarla iletişimimi daha kuvvetli sağlayabilmek için sürekli okuyor ve videolar izliyorum. 
Çocuklar bana her şeyi tekrar tekrar öğrenme ihtiyacı doğuruyor :) 


 
Kariyerinizde kendinize belirlediğiniz bir hedef ve gelecekte hayalini kurduğunuz oynamak istediğiniz bir rol var mı?

Yeşilçam'daki oyuncularımız gibi nesiller sonrasında da yüzleri gülümseten, yediden 70’e herkesin muhabbet beslediği, yeteneğimin konuşulduğu, evlerin içine girebilmiş, yüreklere dokunabilmiş kısacası sevmeye ve sevilmeye doyacağım, sahne dolu, alkış dolu, gülen yüzlerle çevrili bir hayat diliyorum kendime. Şimdi benim için bir ‘dua’sız amin gönderin göklere, duam göklere ulaştığında ‘aminsiz’ kalmasın diye. :) 

Oynamak istediğim bir rol var evet… Şuan detaylandıramayacağım, proje aşamasında olan hayalimde ‘annemi’ oynamak istiyorum. En büyük hayalim…. Annem. 
 
Son olarak Sinemaport okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?

Denemedim dememek..
Denemedim diye pişman olmamak..
Düşeceksem de düşüp, tüm gücümle ayağa kalkacağımı bildiğim için;
Ben bir yola girdim. 
Eski hayatıma ‘veda’ gibi dursa da aslında bu benim hayattaki ilk ‘merhaba’mdı. 
Hayal kurmanın bile zor olduğu şu dönemde, yüreğimin içinde sakladığım hayallerimi yaşamayı, denemeye gidiyorum.
Unutmayın, Yaşadığın şeylere pişmanlığın zamanla geçer, fakat yaşamadığın şeylere pişmanlığın çaresi yoktur. 
Sevgilerimle,
Behtan Mehter :)

Röportaj: Alper Ergez