sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 28 Kasım 2020

Oyuncu Paşhan Yılmazel Sinemaport’un Konuğu Oldu!

Merhaba Paşhan bey sinemaporta hoş geldiniz  nasılsınız şuan içinde bulunduğumuz Covid 19 süreci işinizi ve kişisel yaşamınızı nasıl etkiledi?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok zorlu günler geçiriyoruz… Pandemiden dolayı uzun zamandır sahnelerimiz kapalı olduğu için oyunlarımızı sahneleyemiyoruz… Çok uzun bir ayrılık oldu bizim için… Hayatımı tedbirlere göre yaşamaya çalışıyorum…Maske, mesafe, hijyeni aklımdan çıkarmıyorum… Umarım bu günleri en kısa sürede arkamızda bırakırız..

Oyunculuk ile tanışmanız nasıl başladı?

Oyunculukla tanışmam ortaokulda oldu… Okulumuza bir tiyatro yönetmeni gelmişti ve öğrenciler ile oyun çıkarmak istemişti. Seçmelere katıldım böylece tiyatro hayatıma girmiş oldu. Çevre okulların sahnelerinde oyunumuzu oynadık... Benim için heyecanı hala dün gibi...

Bugüne kadar ‘’Çılgın Dershane’’ başta olmak üzere çeşitli sinema filmlerinde rol aldınız. Peki şimdilerde yeni sinema projeleri düşünüyor musunuz?

Sinemadan uzak uzun bir ara oldu , pandemiden 2 hafta önce yeni bir sinema filmi için okuma provasındaydım, kısmet pandemi olunca bu seneye ertelendi.. Eğer bu kötü günleri atlatırsak bu bahar tekrar sinemalarda buluşacağız…

Bu arada yönetmenlikte yaptığınızı biliyoruz en son Yeni Tiyatro Dergisi’nin düzenlemiş olduğu 8. 'Emek ve Başarı Ödüllerinde En İyi Yönetmen (Komedi/Müzikal) ödülünü kazandınız. Öncelikle sinemaport ailesi olarak tebrik ediyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz.Nasıl bir duygu neler hissettiniz biraz anlatır mısınız?

Öncelikle teşekkür ederim... Yönetmeliğini yaptığım oyunlar arasında ‘’DEJA VU’’ çok keyfili bir deneyim oldu… Belki klişe olacak ama, tabii ki en büyük ödülümüz seyircinin beğenisi ve alkışı… Bunun üzerine böyle güzel bir ödülün layık görülmesi gurur verici. Haftalarca süren provalar, çalışmalardan sonra oyuncularla beraber, yapımcısından asistanlarıyla kurduğunuz ve sahneye koyduğunuz dünyanın, beğenilmesi ve ödüllendirilmesi, çok mutluluk verici.

Sizi bir çok dizide izledik ancak en unutamadığımız ve sizi tanımamızı sağlayan Hayat Bilgisi oldu dizide ‘’Ortega Sedat’’ karakteriyle bir anda tüm dikkatleri üzerinize çektiniz. Perran Kutman ve Tarık Papuççuoğlu gibi usta isimlerle çalışmak nasıl bir duygu biraz bahsedebilir misiniz? Ayrıca yeni bir dizi projeniz olacak mı?

Ustalarla çalışmak hem oyunculuğa, hem bakış açısına farklılık ve farkındalık katıyor. Öğrenmek bitmez, hep devam eder, hele de ustalarla aynı sahnede yer alarak öğreniyorsanız paha biçilemez olur. Son yıllarda daha çok tiyatroya yoğunlaştım ama tabii sette olmayı da çok özledim…

Bir dönem tv programı ve radyo programıda yaptığınızı biliyoruz.Özellikle Alem Fm de yaptığınız programınızı hiç kaçırmıyordum. Açıkçası çok canlı,güçlü ve tok bir ses tonunuz var.Gayet başarılısınız.Tekrar tv ya da radyo düşünür müsünüz?

Alem fm de uzun yıllar mikrofon arkasındaydım… Çok keyif aldığım, eğlendiğim bir yer radyo stüdyosu…Dinleyici ile aramızda  güzel bir bağ vardı… Maalesef devam ettiremedim. Çünkü radyo çok disiplin ister… Tıpkı dizi ,sinema ve tiyatro gibi… Aynı anda bu kadar disiplin isteyen işi bir arada ilerletebilmek zor… Fakat bir gün yine radyoda program yapacağımı biliyorum..

Kendinize belirlediğiniz mesleki bir hedef var mı? Ne yaparsam bunu başardım diyebilirsiniz?

Hedefler hiç bitmez, bitmemeli…

Sizi biraz da sosyal açıdan tanıyalım. Çalışma hayatınızın dışında boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir ilgi alanınız merakınız var mı?

Seyahat etmeyi çok seviyorum… Şu sıralar evde daha çok vakit geçirdiğim için oyun yazıyorum, ekmek yapıyorum...

Son olarak SinemaPort okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?

Son olarak lütfen birbirimize, ailemize, yoldaki insanlara gülümseyelim… sevgi dilini kullanmaya çalışalım..Ve tabii ki unutmayalım maske, mesafe, hijyen...

Alper ERGEZ Sinemaport