sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 24 Kasım 2022

Quentin Tarantino, Hollywood'un "Marvellaşmasının" Film Yıldızlarının Düşüşüne Yol Açtığını Söyledi!

Quentin Tarantino, Marvel filmlerini eleştiren Hollywood yönetmenlerinden biri. Tarantino, Rezervuar Köpekleri, Once Upon a Time in Hollywood, Pulp Fiction ve Kill Bill filmleriyle hafızalara kazındı. Ünlü yönetmen geçtiğimiz günlerde eğlence endüstrisinin mevcut durumu ve Hollywood filmlerinin "Marvellaşması" ile ilgili memnuniyetsizliğini paylaştı.

2 Bears, 1 Cave podcast'inde Tarantino, Marvel filmlerinin geniş kapsamlı etkisini tartıştı ve "Bir yönü var ki, bu filmler yirmili yaşlarımda çıksaydı, kesinlikle mutlu olurdum ve onları severdim. Çünkü, yapılan tek film onlar olmayacaktı. Diğer filmlerin yanı sıra bu filmler de olacaklardı. Ama bilirsiniz, neredeyse 60 yaşındayım. Onlar hakkında heyecanlı değilim." dedi.



Tarantino, MCU'nun seri karakterlerinin popülerliğini katkıda bulunan bir faktör olarak nitelendirerek film yıldızı kültürünün ölümüne sebep olması hakkında konuştu. Yönetmen, "Hollywood'un Marvellaşmasının bir parçası… Bu karakterleri oynayarak ünlü olan tüm bu oyunculara sahipsiniz. Ama onlar film yıldızı değiller. Doğru mu? Captain America yıldızdır veya Thor yıldızdır. Demek istediğim, bunu söyleyen ilk kişi ben değilim. Sanırım bu milyonlarca kez söylendi. Ama bilirsiniz ki bir yıldız haline gelen şey bu serinin karakterleridir." açıklamasını yaptı.

Ünlü yönetmen, süper kahraman filmlerini eleştiren tek başarılı yönetmen değil. Martin Scorsese ve Francis Ford Coppola gibi usta isimler de bu konu hakkındaki düşüncelerini daha önce paylaşmışlardı.

Kübra Karasu