sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 22 Eylül 2021

Ridley Scott'ın Orta Çağ Destanı "Son Düello" Filminden Karakter Posterleri Yayınlandı!

Ridley Scott'ın 15 Ekim'de vizyona girecek olan orta çağ destanı The Last Duel filmi için başrollere odaklanan karakter posterleri yayınlandı.

Tarihi drama filmi, bu ayın başlarında Venedik Film Festivali'nde gösterime girdiğinden beri olumlu ve güçlü eleştiriler alıyor. 14. yüzyıl Fransa'sında geçen filmde; Marguerite de Thibouville (Jodie Comer), kocasının en iyi arkadaşı tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia ediyor. Jean de Carrouges (Matt Damon), Fransız tarihindeki son yasal olarak onaylanmış düelloda, Jacques Le Gris'in (Adam Driver) dövüşle yargılanmasına meydan okuyarak karısının onurunu savunma sözü verir.

Ridley Scott, özellikle "En İyi Film" ödüllü Gladiator ile tarihi dramaları kapsamlı bir ölçekte yönetme becerisinden daha fazlasını kanıtladı. Usta yönetmen, o zamandan bu ana kadar geçen yirmi yılda Kingdom of Heaven, Robin Hood ve Exodus: Gods and Kings'i de yönetti. 

Son Düello (The Last Duel), neredeyse çeyrek asır önce Oscar ödüllü Good Will Hunting'i kaleme almalarından bu yana Ben Affleck ve Matt Damon tarafından yazılan ilk senaryo olmasıyla da dikkat çekiyor. Filmin kadrosunda ayrıca Harriet Walter, Nathaniel Parker, Sam Hazeldine, Michael McElhatton, Alex Lawther, Marton Csokas, Željko Ivanek, Clive Russell, Adam Nagaitis ve Bosco Hogan da yer alıyor.

The Last Duel Karakter Posterleri






Kübra Karasu