sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Oyuncu Haberleri 17 Ağustos 2021

Robert De Niro 78 Yaşında: Usta Aktörün En İyi 10 Filmi!

Robert De Niro, Amerikan sinemasının en büyük aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Dünyanın en başarılı yönetmenleriyle çalışan usta oyuncu, 100'den fazla filmde rol aldı. Kariyeri boyunca prestijli ödüller almaya hak kazanan Robert De Niro'nun birçok ödüle de adaylığı bulunuyor. Bu yıl 78 yaşına giren Hollywood ikonunun yer aldığı, IMDb puanı en yüksek 10 yapımı sizler için derledik.

Robert De Niro'nun En İyi 10 Filmi

10. Breslin and Hamill: Deadline Artists

Yıl: 2018 IMDb: 8.0 Breslin ve Hamill: Deadline Artists; New York'ta 20. yüzyılın sonlarındaki olayları kapsayan ve 20. yüzyılın en ünlü gazetecilerinden ikisi Jimmy Breslin ve Pete Hamill'i konu alıyor.

9. The Deer Hunter (Avcı)

Yıl: 1978 IMDb: 8.1 The Deer Hunter, bir grup Rus kökenli Amerikalı çelik işçisinin ve ailelerinin hayatını konu alıyor. Film için Erich Maria Remarque'ın 1. Dünya Savaşında geçen ve bir askerin anılarına dayanan "Drei Kameraden" adlı eserinden esinlenilmiştir.

8. Raging Bull (Kızgın Boğa)

Yıl: 1980 IMDb: 8.2 Yönetmenliğini Martin Scorsese'nin üstlendiği Raging Bull, Boksör Jake LaMotta'nın hayatını konu alıyor ve film "Raging Bull: My Story"den uyarlanmıştır.

7. Casino

Yıl: 1995 IMDb: 8.2 Yönetmen koltuğunda Martin Scorsese'in oturduğu yapım, renkli gece hayatı ve kumar çılgınlığıyla ünlü olan Las Vegas'ın kumarhanelerinden birini yöneten Ace Rothstein adında bir işletmeciye odaklanıyor.

6. Taxi Driver

Yıl: 1976 IMDb: 8.2 Martin Scorsese imzalı bir diğer yapım olan Taxi Driver, Vietnam'da savaşının izlerini henüz atamayan bir askerin, geceleri taksi şoförlüğü yaparak gördüğü kirli ve adaletsiz dünyaya uyum sağlamayı reddetme hikayesini anlatıyor.

5. Heat (Büyük Hesaplaşma)

Yıl: 1995 IMDb: 8.2 Michael Mann'ın yönetmenlik, senaristlik, ortak yapımcılığını üstlendiği filmde, Neil McCauley (Robert de Niro) ve ekibi Chris Shiherlis (Val Kilmer), Michael Cheritto (Tom Sizemore) profesyonel bir suç çetesidir. Planlandığı gibi gitmeyen bir soygundan sonra LAPD'nin meşhur komiseri Vincent Hanna (Al Pacino) ekibi ile bu çetenin peşine düşer ancak ellerinde hiçbir kanıt yoktur.

4. Once Upon a Time in America (Bir Zamanlar Amerika)

Yıl: 1984 IMDb: 8.4 Sergio Leone'nin son filmi olan Once Upon a Time in America, New York'ta Yahudi olan David 'Noodles' Aaronson (Robert De Niro) ve arkadaşlarının; çocukluğu, gençliği ve yaşlılığında süre gelen olayları konu alıyor.

3. Joker

Yıl: 2019 IMDb: 8.4 Son döneme damgasını vuran Todd Phillips'in yönettiği film, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor.

2. Goodfellas (Sıkı Dostlar)

Yıl: 1990 IMDb: 8.7 Martin Scorsese'nin yönettiği, Nicholas Pileggi'nin Wiseguy adlı kitabından uyarlanan film; Henry Hill adında bir gangsterin gerçek hikayesini konu alıyor.

1. The Godfather Part II (Baba II)

Yıl: 1974 IMDb: 9.0 İlk filmin yapımından iki sene sonra çekilen yeni film, izleyicileri geçmişe de götürüyor. Çocuk Vito’nun Sicilya'dan kaçıp Amerika'ya gelmesini ve gençliğinde suç dünyasına karışmasını bizlere aktarıyor. Robert De Niro'nun filmde yalnızca 45 dakika Genç Vito Corleone'yi canlandırması sonucu Oscar ödülü kazanmıştı.