sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 30 Kasım 2022

Samuel L. Jackson, Quentin Tarantino'nun Marvel Hakkındaki Yorumlarına Yanıt Verdi

Son zamanlarda özellikle ünlü yönetmenler tarafından Marvel Studio filmleri hakkında oldukça fazla eleştiri geldi. Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Alejandro G. Iñárritu gibi birçok isim, süper kahraman filmleri hakkında çeşitli eleştirel yorumlar yaptı. Eleştiri kervanına katılan son isim, Marvel filmlerinin etkisinin film yıldızlarının düşüşüne yol açtığını iddia eden yönetmen Quentin Tarantino oldu. Haberin detayları için tıklayınız. Şimdi uzun süredir Tarantino ile birlikte çalışan ve MCU'yla da işbirliği içerisinde olan usta aktör Samuel L Jackson, yönetmenin yorumlarını geri çevirdi.

Geleneksel olarak bir film yıldızı, sinemada oynadığı veya başrol oynadığı rollerle ünlü olan güvenilir aktör veya aktris olarak anılır. 2008'den beri Nick Fury'yi canlandıran Jackson, Tarantino'nun yorumlarına şu yanıtı verdi: "Bu tür karakterler olmak için bir aktör gerekir ve film yıldızlığının işareti her zaman ne olduysa o olmuştur. Görünüşe göre bu oyuncuların film yıldızları olduğunu bilmek benim için büyük bir tartışma değil. Chadwick Boseman, Black Panther. Bunu çürütemezsiniz ve o bir film yıldızı."



Jackson, on yılı aşkın bir süredir Nick Fury'yi oynuyor, karakteri Avengers'ı bir araya getiren kişiydi ve birkaç aşamada MCU'nun yol gösterici bir gücü oldu. Robert Downey Jr, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch ve Tom Holland gibi hepsi de sinematik manzarada yadsınamaz izler bırakmış ve kesinlikle kalabalığı çeken oyuncular da dahil olmak üzere bir dizi aktörle çalışmıştı.

Jackson, Tarantino'nun Pulp Fiction, Django Unchained, The Hateful Eight, Jackie Brown, Kill Bill: Volume 2'de rol aldı. Jackson'ın tepkisinin bu yüzden olaylara sansasyonel bir unsur katacağına şüphe yok ancak yıllardır süren iş ilişkilerini bir fikir ayrılığının etkileyeceği düşünülmüyor.

Kübra Karasu