sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 02 Eylül 2022

Sarah Polley'in "Women Talking" Filminin İlk Afişi Prömiyerden Önce Yayınlandı!

Sinemaseverler uzun zamandır oyunculukla ilgilenen yönetmen Sarah Polley'nin yönetmen koltuğuna ne zaman geri döneceğini merak ediyordu. Yönetmenin çalışmaları beyazperdede görünmeyeli uzun bir zaman geçti. Polley, Netflix'in mini dizisi Alias ​​Grace ve Kanada web dizisi Hey Lady! dahil olmak üzere birkaç projeyle kendisini aktif tutarken özellikle film sahnesinde yoktu ve dördüncü uzun metraj filmi gecikti.

Polley'nin uzun zamandır beklenen yönetmenliğe dönüşü ise şimdi gelrçekleşiyor. Miriam Toews'un aynı adlı 2018 romanının bir uyarlaması olan Women Talking, şimdiden ödül sezonuna damga vuracağa benziyor. Yapım, Telluride Film Festivali'nde prömiyer yapacak ve şimdi filmin ilk afişi izleyicinin beğenise sunuldu.



Film Rooney Mara, Jessie Buckley, Claire Foy, Judith Ivey, Ben Whishaw ve Frances McDormand gibi yıldızlardan oluşan bir oyuncu kadrosuna sahip olsa da poster tanıdık yüzleri vurgulamıyor. Bunun yerine, yürek burkan bir filmde ortaya çıkan tehlikelerle yüzleşmeye hazırlanan ve ele ele tutuşan iki kadın eli görüyoruz. Film, daha iyi bir gelecek yaratmak için kendinizi ileriye götürmeye çalışmanın ne anlama geldiğine dair dokunaklı bir keşif olacak.

Women Talking'de, çoğu temel konularda anlaşamayan bir grup kadın, kendileri ve çocukları için daha iyi bir dünya inşa etmek için birlikte nasıl ilerleyebileceklerini anlamak için konuşuyorlar. Women Talking'deki olayların arka planı şiddet içerikli olsa da, film öyle değil. Kadınların yaşadığı şiddeti hiçbir zaman göremiyoruz. Bunun yerine, çok kısa bir süre içinde kolektif tepkilerinin ne olacağına karar vermeleri gereken bir kadın topluluğunun bir araya gelmesini izliyoruz.

Yapımcılığını McDormand'ın ve yönetici yapımcılığını Brad Pitt'in üstlendiği Women Talking, kameranın önünde ve arkasında büyük bir yıldız gücüne sahip. Film, 17 Mart 2023'te sinemalarda!

Kübra Karasu