sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 27 Ağustos 2021

Sharon Stone'a Zürih Film Festivali'nde "Golden Icon" Ödülü Verilecek!

17. Zürih Film Festivali, Sharon Stone'u en büyük ödülü olan Altın İkon Ödülü ile onurlandıracak. Yıldız, ödülü 25 Eylül'de bizzat kabul etmek için Zürih'te olacak. Ödül töreninin ardından, Martin Scorsese'nin Oscar adaylığı kazandığı gerilim filmi Casino'nun gösterimi yapılacak.



Organizatörler, Stone için ayrıca “yaratıcı süreci ve olağanüstü kariyeri hakkında büyüleyici bir fikir sunacağı” ustalık sınıfı düzenleyecek. “Sharon Stone yedinci sanatın gerçek bir simgesi” ifadelerini kullanan Zürih Film Festivali'nin sanat yönetmeni Christian Jungen sözlerini, “O, Hitchcock'un bayılacağı bir kadındı. Ayırt edici nitelikleri arasında karşı konulmaz bir çekicilik, büyük bir insan derinliği, çok çeşitli rolleri oynama yeteneği ve izleyicileri benzersiz bir şekilde cezbetme yer alıyor. Film sektörünün erkeklerin egemenliğinde olduğu bir dönemde, cinsiyetçiliğe karşı savaşmak için zemin hazırladı ve bunu yaparken film sektöründeki birçok kadın için önemli bir rol model oldu.” cümleleriyle noktaladı.



Sharon Stone, Altın İkon Ödülü'nü alan beşinci kadın oyuncu olacak. Stone konuyla ilgili, “Küresel toplulukla ilişki kurmak ve sanatımızın derin derinliğini kutlamak bir onurdur. Bu sıfatla tanınmaktan heyecan duyuyorum.” açıklamasını yaptı.