sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 13 Aralık 2022

Shawn Levy Neden “Free Guy 2” için Acele Etmediklerini Açıkladı

Yönetmen Shawn Levy, şu anda Deadpool 3'te Hugh Jackman'ın Wolverine olarak dönüşüne öncülük edeceği, Stranger Things'in beşinci ve son sezonunun bölümlerini yöneteceği için şu anda programı dolu ve Ryan Reynolds'ın başrol oynadığı 2021 yapımı Free Guy'ın devam filmi için de izleyiciler tarafından büyük bir beklenti var.  

Kısa bir süre önce Collider'a konuşan Levy, bir devam filmi yapmak isteyenlerin sadece Reynolds ve kendisi değil, filmin arkasındaki stüdyoların da olduğunu söyledi. Proje hala geliştirme aşamasındayken Levy, 2011 yapımı Real Steel ve Free Guy'ın devam filminin neden aceleye getirilmediğini açıkladı. 

"Hala geliştirme aşamasında. Bu, Disney ve Fox'un çok istediği bir şey. Gerçekten hak etmeyen devam filmleri yapmamaya çalışıyorum ve bu yüzden Real Steel devam filminde ilerlemedim çünkü birincisiyle eşleşebilecek veya onu geçebilecek ikinci bir filmimiz olduğunu düşünmedim. Free Guy'ı da aynı standartta tutuyorum. Hâlâ fikirler duyuyoruz, fikirler geliştiriyoruz, fikirleri yorumluyoruz. Ama şunu söyleyebilirim ki, Free Guy çıktığından bu yana geçen sürede, o filme duyduğumuz aşk Ryan ve ben için giderek daha net hale geldi. Yani harika bir şey yapamazsak iyi bir şeyi mahvetmeyeceğiz."



Levy, filmi belirli bir standartta tutmaktan bahsetmenin yanı sıra röportajının devamında genel olarak devam filmlerinin zorluğundan da bahsetti. Night at the Museum ve Deadpool gibi önceki çalışmalarının devam filmlerinin de oldukça zor ilerlediğini açıkladı. Yeni açıklamalar da Levy ve Reynolds'un Şubat 2022'de Free Guy 2 hakkında verdikleri röportajda söyledikleriyle aynı çizgide.

Free Guy, vizyona girdiğinde dünya çapında 331 milyon doları aşan hasılatı ile kesinlikle bir hit oldu ve onu pandemi sırasındaki en başarılı orijinal film yaptı. Bu tür büyük bir başarının ardından stüdyoların devam filmi istemesine şaşırmamak gerek. Çünkü pandemi dönemi birçok film gişede tahmin edilen hasılatlara bile ulaşamamıştı. 

Kübra Karasu