sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 10 Eylül 2021

Sony ve Universal, Yeni Christopher Nolan Filmi İçin Yarışan Stüdyolar Arasında!

Usta yönetmen Christopher Nolan'ın yeni filmi için on yıldan uzun bir süredir ilk kez, arkasında dağıtımcı olmaya hazır bir stüdyo yok. Nolan'ın filmleri uzun bir süredir Warner Bros. etiketiyle çıkıyordu. Nolan'ın 2020'de vizyona giren son filmi Tenet de Warner Bros. imzası taşıyordu. 



Christopher Nolan, kendi filmi bu hareketin bir parçası olmamasına rağmen, Warner Bros.'un 2021 yılında yapmaya başladığı "sinemayla aynı gün HBO Max'ta" uygulamasından ötürü stüdyoya memnuniyetsizliğini dile getirdi. Warner Bros. ile artık çalışmayacağını da açıklayan Nolan, sinema deneyiminin sesli savunucularından biri. Nolan söylediğinde haksız sayılmazdı çünkü dijitalle aynı anda sinemada filmlerin gösterime girmesi, pandemiden olumsuz etkilenen sinemalar için kötü sonuçlar doğurdu. Warner Bros. bu uygulamayı 2022 yılında bitirecek.

Birden fazla kaynak, ünlü yönetmenin yeni filminin; II. Dünya Savaşı sırasında geliştirilmesine yardımcı olduğu atom bombasının babalarından biri olarak kabul edilen bilim adamı J. Robert Oppenheimer'a odaklanacağını bildirdi. Kaynaklar, Warner Bros. ile çalışmayacak olan Nolan ve ekibinin Sony ve Universal gibi büyük stüdyolarla görüştüğünü açıkladı. Konuyla ilgili stüdyolardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Deadline'ın açıklamalarına göre; Cillian Murphy ünlü yönetmenin yeni filmine dahil olabilir. Murphy, Nolan ile The Dark Knight filmlerinden ikisi olan Inception ve Dunkirk'te beraber çalıştı. Ünlü yönetmenin yeni filmine birçok yıldızı da dahil etmesi bekleniyor.