sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 16 Eylül 2022

Stephen King'in Yeni Kitabı "Fairy Tale" Filme Uyarlanıyor: Yönetmen Belli Oldu!

Paul Greengrass, Stephen King'in son romanı Fairy Tale'i uzun metrajlı bir filme uyarlayacağını açıkladı.

Stephen King'in en yeni kitabı Fairy Tale, 6 Eylül'de okuyucuyla buluştu. Fairy Tale, onu tehlikeli bir efsanevi ülkeye götüren sihirli bir anahtarı miras alan genç bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Greengrass, filmin yönetmenliğinin yanı sıra yapımcı olarak da görev yapacak. Greg Goodman da filmin yapımcılığını üstlenecek.

Söylentilere göre Greengrass'ın çalışmalarının bir hayranı olan King, romanın haklarını 1$'a opsiyon olarak verdi. Greengrass ile olan işbirliğinden bahseden King, “Söylemeye gerek yok, ben bir Paul Greengrass hayranıyım ve onun bu film için harika bir seçim olduğunu düşünüyorum” dedi. Greengrass da konuyla ilgili olarak, “Fairy Tale bir dahi işi. Klasik bir macera hikayesi ve aynı zamanda rahatsız edici bir çağdaş alegori." açıklamasını yaptı.



Fairy Tale şimdiden en çok satanlar listesinde 1 numara ve eleştirmenlerden de olumlu eleştiriler almaya başladı. Roman, annesinin ölümü ve babasının alkolizmiyle mücadele eden 17 yaşındaki liseli atlet Charlie Reade'i konu alıyor. Charlie kısa süre sonra Bay Bowditch adında tuhaf bir yaşlı adam için küçük işler yapmaya başlar. Bay Bowditch öldüğünde, Charlie sadece adamın köpeğini miras almakla kalmaz, aynı zamanda Bay Bowditch'in kulübesindeki başka bir dünyaya açılan bir portalın anahtarını da alır. Charlie kendini, birdenbire önemli bir parçası olduğu yabancı bir dünyada iyi ve kötü arasındaki bir savaşın ortasında bulur.

Çalışmalara yeni başlanan Fairy Tale filmiyle ilgili gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu