sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 24 Ocak 2023

Stranger Things'in Yıldızı Maya Hawke, Babası Ethan Hawke'ın Yönettiği Wildcat'in Başrolünde!

Ünlü oyuncu Ethan Hawke, yeni nesil sinemaseverleri Güneyli yazar Flannery O'Connor'ın gelecek vadeden bir romancı olduğu günlerinden başlayarak kısa hayatını tanıtacak bir sonraki yönetmenlik çalışması olan Wildcat için çalışmalara başladı.

Hawke'nin kızı Maya Hawke ise filmde ana karakter olan Flannery O'Connor'ı canlandıracak. Film ile birlikte Hawke, ilk kez bir yapımda kızını yönetecek. Hawke hem tüm yaratıcı süreçten sorumlu hem de filmin yazarı ve yapımcısı olarak da görev yapacak. Variety'ye göre filmde ayrıca, Oscar adayı Laura Linney, Philip Ettinger, Rafael Casal, Steve Zahn, Cooper Hoffman, Willa Fitzgerald, Alessandro Nivola ve Vincent D'Onofrio da yer alacak.

Vahşi hayal gücünü dine yoğun bir şekilde dahil eden ve grotesk karakterlere yer veren şiddetli hikaye anlatımına olan tutkusuyla tanınan Flannery O'Connor, sanatıyla birçok ödül kazandı. Wildcat'te Hawke, Georgia/Milledgeville'de bir çiftlikte yaşayan ve gelişmekte olan bir yazar olarak geçirdiği yıllara göz atacak. O'Connor birçok roman ve kısa film yazdı ancak ikincisi hafızalara kazındı: A Good Man Is Hard to Find ve Other Stories. İkisi de onun başyapıtı olarak kabul ediliyor. O'Connor, 1964'te henüz 39 yaşındayken vefat etti. 



Ethan Hawke film ile ilgili, "Maya, bu projeyi bir araya getirmek için yıllardır çok çalışıyor ve yeni nesil sinemaseverleri Flannery O'Connor'ın dehasıyla tanıştırma fırsatı bulduğumuz için minnettarız." açıklamasını yaptı.

İkili daha önce baba-kız olarak Showtime dizisi The Good Lord Bird'de (2018) oyuncu olarak birlikte çalışmıştı. Maya Hawke, 2017'de BBC'de yayınlanan Little Women'da ekrana ilk çıkışını yaptığından beri, babasının gölgesinden hızlı bir şekilde sıyrıldı ve başlı başına bir yıldız olarak kabul ediliyor. En çok Netflix'in hit korku dizisi Stranger Things'de Robin Buckley'i canlandırmasıyla tanınıyor.

Ethan Hawke, Wildcat'i Shelby Gaines ile birlikte yazdığı bir senaryodan yönetiyor. Wildcat'in çekimleri şu anda devam ediyor. 

Kübra Karasu