sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 20 Temmuz 2022

"The Woman King" Dünya Prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Yapacak!

Gina Prince-Bythewood'un The Woman King filmi, dünya prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde eylül ayında yapacak.

Gerçek olaylardan esinlenilen filmde Viola Davis, 1800'lerde Afrika Dahomey Krallığı'nı koruyan tamamı kadınlardan oluşan bir savaşçı ekibin generalini canlandırıyor. Merakla beklenen destansı film, yalnızca kadınlardan oluşan elit bir savaşçı birlik olan Agojie'nin lideri General Nanisca'nın (Davis) hikayesini izleyiciyle buluşturacak.

Dahomey'in işgalcilere karşı en güçlü silahı olmak üzere eğitilen Agojie'ler, Afrika Krallığının Avrupalı ​​işgalcilere, özellikle de Büyük Britanya ve Fransa'dan gelenlere karşı zeminini korumasına yardım eden azılı savaşçılardı. Dahomey krallığının varlığı 1800'lerin sonlarında sona erecek olsa da, Agojie'nin vahşiliği sonsuza dek tarihe kazındı. Bu yüzden, Akademi Ödüllü Viola Davis'in, güçlü ve öfkeli kadınlardan oluşan bir taburun başında olduğunu görmek heyecan verici olacak.



Hikaye, Nanisca'nın Agojie'nin en iyisi olma potansiyeline sahip yeni bir askeri asker olan Nawi (Thuso Mbedu) ile olan ilişkisine odaklanacak. Filmde ayrıca John Boyega, savaşa gitmek istemeyen ancak yeni Avrupa gemileri krallığın kıyılarına yaklaştığında Nanisca'nın tavsiyesine güvenmeye karar veren Dahomey Kralı olarak rol alacak.

Prince-Bythewood, The Woman King'i Dana Stevens ile birlikte yazdığı bir senaryodan yönetiyor. Filmde ayrıca Lashana Lynch, Sheila Atim, Adrienne Warren, Jayme Lawson ve Hero Fiennes-Tiffin de rol alıyor.

47. Toronto Uluslararası Film Festivali, 8 - 18 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Festival hala tam programını açıklamamış olsa da, The Woman King etkinliğin bir parçası olarak dünya prömiyerini yapacak beşinci film oldu. 47. TIFF'de ayrıca Rian Johnson'ın Knives Out devam filmi Glass Onion: A Knives Out Mystery, Clement Virgo'nun büyümekte olan draması Brother, Nicholas Stoller'ın romantik komedisi Bros ve Sanaa Lathan'ın ilk yönetmenlik denemesi On the Come Up da var.

The Woman King, Toronto Film Festivali'ndeki galasının ardından 7 Ekim'de sinemalarda vizyona girecek.

Kübra Karasu