sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 31 Ağustos 2021

Todd Field'ın 15 Yıl Aradan Sonra Çekeceği Cate Blanchett Başrollü Film: "TAR"

Bu yılın başlarında, Todd Field'ın 15 yıl aradan sonra ilk filmine başladığına dair uzun zamandır beklenen haber duyurulmuştu. 2001'deki In the Bedroom ve 2006'daki Little Children'ın ardından Todd Field, Cate Blanchett'in başrolünde yer alacağı Focus Features projesi TAR ile geri dönmeye hazırlanıyor.



Berlin'de çekilecek olan filmin oyuncu seçimi duyurusu, olay örgüsüyle ilgili ilk detayları da ortaya çıkardı. Entelektüel drama, kendisini alacak senfoniyi kaydetmesine sadece birkaç gün kalan dünyaca ünlü müzisyen Lydia Tár'ın (Blanchett) hikayesini anlatacak. Filmde Lydia Tár'ın son derece zeki altı yaşındaki evlatlık kızı Petra da kilit karakterlerden biri olacak. Ve bazı unsurlar Lydia'ya komplo kurduğunda, genç kız mücadele eden annesi için önemli bir duygusal destek sağlayacak.



Oyuncu seçimi duyurusu özellikle Suriye asıllı Petra'ya yönelik. Duyuruda, "Kız, birkaç yıl önce, genç bir okul kızının normal hayatını mutlu bir şekilde sürdürdüğü ayrıcalıklı koşullara kabul edildi. Çok zeki, kendine güvenen ve yaşına göre oldukça olgun. O zaten çok şey yaşadı. Ancak pozitif karizması, annesini en çok ihtiyaç duyduğu yerde destekliyor.” ifadelerine yer verildi.



Ayrıca Cate Blanchett'in geçtiğimiz günlerde Berlin'de görüntülenmesi nedeniyle, filmin çekimlerine en geç Eylül ayında başlanacağı düşünülüyor.