sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 21 Eylül 2021

Tokyo Film Festivali, Clint Eastwood'un "Cry Macho" Filmiyle Açılacak!

Tokyo Uluslararası Film Festivali, 30 Ekim'de Clint Eastwood'un yönettiği ve oynadığı Cry Macho'nun Japonya prömiyeri ile başlayacak ve 8 Kasım'da Stephen Chbosky'nin Dear Evan Hansen'inin Japonya galasıyla kapanacak.



Sektörde 50. yılı aşkın süredir üreten 91 yaşındaki Clint Eastwood, yeni alanlara açılan neo-Batı draması Cry Macho'yu yönetti, başrolünde oynadı ve yapımcılığını üstlendi. Eduardo Minett ve Natalia Traven da filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Dear Evan Hansen ise bir liselinin istemeden bir mektup ve şefkatli bir yalanla dikkatleri üzerine çektiği hit müzikalin film uyarlamasıdır. Oyuncu kadrosunda Ben Platt, Amy Adams, Julianne Moore ve Kaitlyn Dever yer alıyor.



Tokyo Film Festivali 34. yılı için Japonya'nın başkentinin Hibiya-Yurakucho-Ginza bölgesindeki sinemalarda “izleyicilerin büyük ekranda film izleme keyfini yaşamalarını sağlamak” için fiziksel gösterimler düzenlemeyi planlıyor.

Festival organizatörleri daha önce, festivalin yeni Nippon Cinema Now bölümünün bir parçası olarak bu yılki “Yönetmen Odaklı” olacak, yükselen Japon yönetmen Keisuke Yoshida'nın çalışmalarını sergileyeceklerini söylediler. Gösterilecek filmlerinin gala seçkisi arasında 2016'da çığır açan uzun metrajlı filmi Himeanole ve 2021'in boks draması Blue ve yakında çıkacak olan drama gerilim Intolerance yer alıyor.

Kübra Karasu