sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Ağustos 2022

"Top Gun: Maverick" Dünyanın Her Yerindeki IMAX Sinemalarında 100 Milyon Doları Geçti!

Tom Cruise başrollü Top Gun: Maverick filmi, bu hafta sonu IMAX'ten 900.000 dolar kazanarak toplam IMAX gişesini 100 milyon dolara çıkardı.

Film aynı zamanda 2022'nin en yüksek hasılat yapan filmi olarak Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ı de geride bırakmıştı. Film dünya çapında1 milyar doları aşarak hasılat rekoru kırmayı başardı. Sinema tarihinde 50'den az film, 10 haneli dönüm noktasını geçmeyi başardı.

Top Gun: Maverick, prömiyerini Youtube'da canlı yayınlayacak

Tüm bu başarılara ek olarak Top Gun: Maverick, James Cameron'ın 1997 klasiği Titanic'i geçerek Paramount'un tüm zamanların en yüksek hasılat yapan 1 numaralı filmi oldu. Maverick, aynı zamanda Cruise'un yer aldığı filmler arasında da tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi olmayı başardı ve hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden tam not aldı.

İlk filmden 30 yıl sonrayı konu alan Top Gun: Maverick, Cruise'un baş karakteri Maverick'in imkansız gibi görünen bir görevi tamamlayabilmeleri için bir grup genç pilotu eğitmek üzere Top Gun'a geri dönmesiyle başlıyor. Cruise ile birlikte, yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosunda Jennifer Connelly, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis ve Val Kilmer yer alıyor.

Kübra Karasu