sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 06 Haziran 2022

"Top Gun: Maverick" İkinci Haftasında 548 Milyon Dolar Hasılata Ulaştı!

Top Gun: Maverick Amerika dışında uluslararası gişelerde de inanılmaz bir performans gösteriyor. Maverick, 64 bölgede 257 milyon dolar kazandı ve ikinci hafta sonu dünya çapındaki toplam hasılatını 548 milyon dolara çıkardı.

Top Gun: Maverick, sadece Amerika'da 291 milyon dolar hasılat elde etti. İngiltere, yaklaşık 47.8 milyon dolar ile filmin ABD'den sonra en büyük uluslararası pazarı olmaya devam ediyor. 



Japonya'da Maverick 21,9 milyon dolar kazandı. Film Orta Doğu'da 12.8 milyon dolar hasılat elde ederken, Brezilya, İtalya ve Meksika gibi önemli pazarlarda Jurassic World Dominion'un erken çıkışı nedeniyle düşüşler yaşandı. Türkiye'de de iki haftadır zirvede yer alan film, 5.157.411 tl yani 310.893 dolar hasılat elde etti. Maverick ülkemizde şuana kadar 120 bin kişi tarafından sinemalarda seyredildi.

Tom Cruise'u yıldız yapan Tony Scott'ın 1986 gişe rekorları kıran filminin devamı olan Maverick, Joseph Kosinski tarafından yönetildi. Filmde ayrıca Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Lewis Pullman, Danny Ramirez, Monica Barbaro, Manny Jacinto ve Val Kilmer rol alıyor. Top Gun: Maverick şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu