sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 16 Temmuz 2021

Toplu Bilet Satışları Başlayacak mı? Sektörün Önde Gelen İsimleri Yanıtladı!

Yapımcılar ve sinema salon işletmecileri arasında başlayan mısır tartışmaları sonrasında yeni sinema yasası çıktı ve toplu bilet alımları durduruldu. Toplu bilet alımları sektör içinde farklı görüşlere sahip oldu. Bazı sinema salon işletmecileri yapılan toplu bilet alımlarının 100'ün üzerinde lokasyonda yer alan Cinemaximum için faydalı olduğunu düşünürken, yapımcıların bir çoğu kendilerinden bilet rakamı ile onay alınıp toplu bilet satışının yapılmasının faydalı olduğunu söylüyor. Toplu bilet satışlarının durdurulması ile birlikte sinema sektörü 8 milyon bilet kaybetti. Bizler de yeni sinema yasası ile durdurulan toplu bilet alım çalışmasını sektörün önde gelen isimlerine sorduk.

Burhan Gün - TESİYAP GENEL SEKRETERİ

"PNR konusu da yani toplu bilet satışı şeffaf olmak ve yapımcıdan izin almak kaydıyla mümkün olabilir. Bizim yapımcıların görüşü bu yönde. Ancak sinema salon sahipleri toplu bilet satışında aralarında uzlaşamadılar. Nasıl yapılmasına henüz karar veremediler."

Nurdan Ulu Horozoğlu - CGV MARS CINEMA GROUP COO

"Toplu bilet satışının sektör için faydalı olacağını düşünüyorum. Sektörümüz pandemi dolayısıyla uzun süredir perdelerini indirmiş durumdaydı. Bu yüzden özellikle bu dönemlerde satışları artıracak, sinemaseverleri sinemaya getirecek projeler ve atılımcılar oldukça önemli. Ayrıca toplu bilet satışı daha önce denenmiş ve yüksek talep toplamış bir işlemdi. Satışların artması demek sinema sektörünün eski günlerine geri dönmesi demek, bu sebeple tekrar satışların aktif olmasının olumlu bir etki yaratacağını düşünüyorum."

Onur Aşa - HANN MEDYA GENEL MÜDÜRÜ

"Toplu bilet satışı şuan ki mevcut bilet satış ve takip sisteminde olduğu gibi şeffaf bir platform da yapımcı onayına bağlı bir döngüde kesinlikle olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü biz içerik üretiyoruz. Her türlü grupların ve kurumların ilgisini çekecek bir içerik üretebiliriz. Bazı içeriklerimize Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarımızdan yoğun talep oluyor. Maalesef şuan bunu gerçekleştiremiyoruz. Eskiyi çok konuşmak bizi bir yere taşımayacaktır. Bu yüzden yeni şeffaf ve yapımcı onayında bir toplu bilet satış/alabilmenin sektörün net ihtiyaçlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim."

Serkan Günay - SİSAY DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI

"Toplu bilet satışı ile ilgili yapımcı onayı ile satış yapmamız çok zor. Her film için izin alıp yıllık planlama yapmamız gerekiyor buda imkansız. Sinema yasasında toplu bilet satışı ile ilgili düzenleme gelecek. Şuan Milli Eğitim Bakanlığı'nın istisna bir çalışması var. Bizler Sisay olarak milli eğitime tanınan bu istisnanın diğer kamu kuruluşlarınada tanınması doğrultusunda başvuru yaptık sonucunu bekliyoruz. Orada ki en önemli detay ise toplu bilet alan kamu bilet alımlarını eşit miktarlarda tüm sinema salonlarından alacak. Tek bir sinema grubundan alım yapılmayacak. Böylelikle tüm sinema salon işletmecileri kazancak."

Necati Kocabay - YAPIMCI

"Yapımcının onayı doğrultusunda PNR satışları yapılabilir, sinemaya daha fazla seyirci gelmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum."