sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 14 Ekim 2021

Türk Sinemasının 107. Yılı Görkemli Bir Ödül Töreni İle Kutlandı!

“Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödül Töreni”nin dördüncüsü 13 Ekim Çarşamba akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşti. SİNEGED (İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği) ve SE-SAM (Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği) tarafından düzenlenen ödül töreninde Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızları ile Türk Sinemasının genç oyuncuları bir araya geldi.
 
Türk Sinemasının 107. yılı onuruna, 13 Ekim Çarşamba akşamı düzenlenen ‘Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödül Töreni’ Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, zarif bir kokteyl ve ardından gerçekleşen görkemli ödül töreni ile kutlandı.


 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği’nin (SİNEGED) yönetiminde, SE-SAM iş birliği ile düzenlenen ödül töreninin ev sahipliğini SİNEGED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Türkşen, SİNEGED Yönetim Kurulu Üyesi Nur Türkşen, SE-SAM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Atadeniz üstlendi.
 
Sunuculuğunu, aynı zamanda ödül töreninin organizasyonunu da üstlenen Hakan Türkşen ile yapımcı, senarist, sunucu Nur Türkşen’in yaptığı bu özel gecede açılış konuşmalarını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve SE-SAM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Atadeniz, SİNEGED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Türkşen gerçekleştirdi. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarının uygulandığı törende Ersan Er ve Yeşilçam Orkestrası sahne alarak, müzikleriyle davetlilere coşku dolu anlar yaşattı.


 
Törende Perran Kutman, Turgay Tanülkü, Mehmet Ali Erbil, Aydemir Akbaş, Tolga Savacı, Güngör Bayrak, Nuri Alço, Mesut Uçakan, Mustafa Kaymak, İbrahim Enez, Metin Devrim, Feridun Kete ve Nalan Çöl gibi Türk Sineması’na damga vurmuş isimlerin yanı sıra başarıları ile dikkat çeken Meryem Uzerli, Caner Cindoruk, Afra Saraçoğlu ve Erkan Petekkaya gibi ünlü isimler de ödüllerini aldı. Törene katılamayan Türkan Şoray, duygularını bir video mesaj ile paylaştı.

“Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar” Ödüllerini Almaya Hak Kazanan İsimler:
 
- Perran Kutman

- Meryem Uzerli

- Onur Güvenatam

- Erkan Petekkaya

- Turgay Tanülkü

- Caner Cindoruk

- Güngör Bayrak

- Nuri Alço

- Tolga Savacı

- Mehmet Ali Erbil

- Afra Saraçoğlu 

- Aydemir Akbaş

- Mesut Uçakan

-Metin Devrim

-Nalan Çöl

- Mustafa Kaymak

- İbrahim Enez

- Feridun Kete