sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 30 Eylül 2021

"Turna Misali" Filmi Dünya Prömiyerini Tokyo Film Festivali'nde Yapacak!

Tokyo Uluslararası Film Festivali, 30 Ekim'de Clint Eastwood'un yönettiği ve oynadığı Cry Macho'nun Japonya prömiyeri ile başlayacak ve 8 Kasım'da Stephen Chbosky'nin Dear Evan Hansen'inin Japonya galasıyla kapanacak. Anadolu'nun bin yıllık konargöçer yaşam tarzını, gelişen teknolojiye rağmen gelenek ve göreneklerinden vazgeçmeyerek sürdüren Sarıkeçili Yörüklerin hayatını konu alan "Turna Misali" filmi de dünya prömiyerini Tokyo Film Festivali'nde yapacak.

Sarıkeçili Yörüklerinin de rol aldığı filmde, başrol oyuncuları Sennur Nogaylar "Gülsüm", Necmettin Çobanoğlu "Cemal", Zeynep Elçin "Rukiye" ve Timur Ölkebaş "Mustafa" karakterlerine hayat verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli filmin yönetmen koltuğunda oturan İffet Eren Danışman Boz, senaryoyu Eyüp Boz ile birlikte kaleme aldı.



AA'nın aktardığına göre film, Sarıkeçili Yörüklerinin günlük yaşantılarının yanı sıra; yörüklerin tek geçim kaynağı keçileriyle nasıl zaman geçirdikleri, göç sırasında yaşadıkları zorlukları, aile bağları ve iki engelli gencin aşkını da izleyiciyle buluşturacak.

Festival yolculuğuna yeni başlayacak olan Turna Misali filminin henüz vizyon tarihi açıklanmadı.