sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 23 Temmuz 2020

Uğur Kurul : 'Ayaklarım beni hep sete götürdü'

Yengeç, Gülümse Yeter, Güllerin Savaşı, Ustura Kemal, Sihirli Annem gibi projelerde yer alan yakışıklı oyuncu Uğur Kurul, SinemaPort ekibinden Alper Ergez'e konuştu.


Merhaba Uğur Bey hoş geldiniz nasılsınız öncelikle sizleri tanımayanların daha yakından tanıyabilmesi için biraz kendinizden bahseder misiniz? Merhabalar, 1991 İstanbul doğumluyum. 10 senedir oyunculuk yapmaktayım. Ailenin ilk çocuğuyum. Bir tane kız kardeşim var. Kendisi hemşire. Çekirdek bir aileden geliyorum. Doğma büyüme İstanbul’luyum. Ailemin kökeni ise Bulgar göçmeni.
Covid 19 süreci işinizi ve kişisel yaşamınızı nasıl etkiledi? Karantina süreçlerini nasıl değerlendirdiniz? Öncelikle yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Dünya olarak fazla can kaybı verdiğimiz ve belki de uzun süre düzelmeyecek bir sürecin içinde yaşadıklarımızı anlamaya çalışıyoruz. Kişisel yaşantımda pek bir fark olduğunu söyleyemeyeceğim. İş olmadığı süre zaten günümün çoğunu evde geçiriyordum. Covid ile birlikte çoğu insan benim gibi eve kapanmak zorunda kaldı. Karantina süresince bir şeyleri değerlendirmeliyim diye kaygım olmadı. Birşey yapmak zorunda hissetmedim ve kendimi zorlamadım. Fakat daha fazla film izledim, senaryo eğitimimi tamamladım ve Kubilay Tunçer ile Instagram'dan Pazar günleri canlı yayında film okuması yaptık. Hem ben bir şeyler öğrendim hem de izleyenler. Hatta bunun üzerine her Pazar film okumalarına devam etme kararı aldık.
Oyunculuk ile tanışmanız nasıl başladı? Oyunculuğa lise yıllarımda reklam figürasyonluğu ile başladım. Önceleri sosyalleşme ve harçlığımı çıkarma niyetiyle gittiğim işlerdi. Set ortamının zorluklarını orada gördüm ve ne kadar yorucu olduğunu bilsem de ayaklarım hep beni o set ortamına götürdü.
Bu arada ekran ışığınız çok yüksek, görselliğiniz gayet başarılı tüm bunlara dayanarak modellik yapmayı düşündünüz mü? Modelliğin ayrı bir meslek dalı olduğunu düşünüyorum. Onun için de açıkcası ayrı bir efor sarfetmeyi hiç düşünmedim. Odaklandığım tek şey şu an eğitimim ve kariyerim.
“Türkiye’nin Justin Bieber’ı '' olarak adlandırılmak nasıl bir duygu? Aslında bu benzetilme olayı zaman zaman değişmekte. Biraralar James Franco‘ya benzetildim. Bir dönem James Dean oldum. Son dönemlerde AronPiper’ a benzetiyorlar. Ama kariyerimin başlarında Justin ile baya benzeşiyorduk. Yıllar ikimizi de değiştirdi.
Oyunculuk hayatınızda bugüne kadar hiç fırsatını bulamadığınız ama deneyimlemek istediğiniz bir rol var mı? Yurtdışında ve ülkemizde ses getiren bir sinema filminde yer almak en büyük hedeflerimden.
Ayrıca yeme içme sektörüne giriş yaptınızı biliyoruz nasıl gidiyor. Mekan nasıl bir yer? Biraz bahsedebilir misiniz? ‘’Müptela’’ isminde Beyoğlu Asmalı Mescit’te ocakbaşı meyhane açtım. Ben Asmalı Mescit’te 7 sene barmenlik yaptım. Kendimi ve yeni insanları tanıdığım bir dönemdi. Asmalı Mescit hareketli her kesimin keyif aldığı bir dönemi yaşıyordu. Beraber çalıştığım arkadaşımla neden bir mekanımız olmasın diye düşündük ve yaptık. İyi ki de yaptık keyifli bir 3 sene geçirdim. Birçok insan tanıdım. İyi vakit geçirdim. Fakat son dönem ülkemiz karanlık bir süreçten geçiyordu. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde çeşitli birçok bomba saldırıları oldu. En son Reina ve darbe kalkışmasıyla ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçmek zorunda kaldık. Kendi kariyerime tekrar odaklanmam için bu işi bırakmam geriyordu. Nitekim acı ,tatlı bir anı olarak öyle kaldı. Beceremediğimizden değil yani şartlar bunu gerektirdi.
Bugüne kadar ‘’Güllerin Savaşı’’,’’SihirliAnnem’’,’’Gülümse Yeter’’ gibi daha bir çok ilgiyle izlenilen dizilerde rol aldınız. Şimdi yeni projeler,yeni çalışmalarınız var mı sinemaport okuyucularıyla paylaşmak ister misiniz? Kubilay Tunçer, Nişantaşı’nda bir sinema akademisi açıyor (NSA). Senaryo yazımı ve oyunculuk dersleri ile ilgili kendisine yardımcı olacağım bir projeyi hayata geçireceğiz. Dizi işleri biraz nasip kısmet. Doğru yerde doğru zamanda bir proje ile karşınıza çıkmayı bende sabırsızlıkla bekliyorum.
Kariyerinizde kendinize belirlediğiniz bir hedefiniz, hayaliniz var mı? Sadece dizi oyuncusu olarak tanınmanın dışında oyunculuğun her alanında faliyet gösterip kendimi geliştirmek hedeflerim arasında.Bu işi uzun yıllar yapabilmeyi ve sinemayla bağımı kuvvetlendirmeyi istiyorum.
Son olarak sinemaport okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz? Beni konuk ettiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda keyif alacağınız bir projede görüşmek dileğiyle...
Röportaj : Alper Ergez - SinemaPort