sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 01 Haziran 2020

Ünlü Oyuncu ve KickBoks Dünya Şampiyonu Selçuk Kılıç SinemaPort'a Konuştu

Son zamanlarda pek çok dizide adından söz ettiren ve kick boks kariyeriyle de zirve yapan başarılı oyuncu Selçuk Kılıç, son zamanlarda da her hafta reyting rekorları kıran Söz dizisinde Zeki karakterine hayat verip canlandırmıştır. Payitaht Abdülhamit dizisinde ana cast, Deney, Hayvan, Deli İşi filmlerinde başrol olarak yer almıştır. Hangimiz Sevmedik, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Kırgın Çiçekler, Eve Dönüş, Kertenkele, Hayat Şarkısı, Arayış, Arka Sokaklar, Şeref Meselesi ve Kanıt dizilerinde rol alan oyuncu filmlerde ve dizilerde yüzünü bizlere sık sık göstermekte.


Merhaba Selçuk Bey hoş geldiniz öncelikle nasılsınız ? Oyuncu olmasaydınız ne olmak isterdiniz? Mesleğinizin zorlukları ve güzellikleri neler? Merhabalar hoşbulduk, siz nasılsınız.öncelikle zor bir dönemden geçiyoruz ama inşallah ülke olarak daha güçlü bu işin içinden çıkacağız diye düşünüyorum. Şöyle söyliyim biliyorsunuz ben spor dalından oyunculuğa geçiş yaptım.Ama Çocukluktan gelen bir oyunculuk aşkı vardı hep, sevdiğimiz karakterleri izliyerek içimize kazındı.Oyuncu olmasaydım bence yine spor dalında bayrağımızı dalgalandıra bilecek sporcu olurdum yine. Bence hiç bir meslek kolay değil,her mesleğin zorlukları vardır.Bilindiği gibi oyunculukta çalışma saatleri uzun sürüyor o biraz yoruyor ama tatlı yoruculuk diyelim.Onun dışında ekranda olduğumuz için dışarda çok rahat olamıyoruz oturmamıza kalkmamıza herşeyimize dikkat etmek zorundayız ama güzellikleride say say bitmez.Herşeyden önce dikkat ceken bir karakteri canlandırıyorsanız dışarda seviliyorsunuz ve bu da bizi çok mutlu ediyor.Ufak çocukların sevdiği karakteri görüp ve koşup bize sarılmaları beni çok mutlu ediyor.Çocukları gülerken görmek size hayranlıkla bakışları beni çok mutlu ediyor açıkcası.
Oyunculuk sizin için nasıl başladı. Nasıl Karar verdiniz? Oyunculuk benim için nasıl başladı.Herkesin bildiği gibi 2017 de kickboks  dalında dünya şampiyonu oldum ve tüm dünyada ilgi çektim .Dediğim gibi çocukluktan gelen bir oyunculuk aşkı vardı. Şampiyon olunca güzel teklifler aldık ve bizde bunu iyi bir şekilde değerlendirdik diye düşünüyorum.Şimdi sevenlerimiz eğitim almadan oyuncu olmuşsun diye düşüncek ama öyle değil.Diziye girdikten sonra boş günlerimde hem oyunculuk eğitimine diksiyon derslerine gittim ve halen devam ediyorum ,halen oldum demiyorum,çalışarak hergün oyunculuğuma ekstra birşeyler katmaya çalışıyorum.
Örnek aldığınız ya da birlikte rol almak istediğiniz bir oyuncu var mı? Sevdiğim karakterler çok oldu ama hiç bir zaman örnek almadım kimseyi.Kendim olmak istedim farklı bir karakter olmak istedim hep.
Şuan içinde bulunduğumuz karantina günleri sizler için nasıl geçiyor yeni projeler var mı? Evet maalesef pandemiden dolayı herkes gibi bizde zamanımızı evde geçiriyoruz. Hergün kitap okurum, 1 saat spor yapıyorum evde.Bana bir şeyler katacak işlerle değerlendirmeye çalışıyorum. Boş boş oturmayı sevmiyorum açıkcası. Bu sene 5 tane sinema filminde oynadım ve hepsinde başroldüm.Koronadan dolayı maalum sinemalar avmler kapandı ve film tarihleride ertelenmiş oldu, İnşallah 2020 bitmeden hepsi vizyonda olacak .Merak edenlere de burdan duyurmuş olalım filmlerin isimlerini. 1. Hayvan 2, Deney 3. havas 4. Deli İşi 5. Yarı Yol. Temmuz ayında bir sinema projesine daha başlıyorum.Bir kaç dizi var değerlendirdiğimiz ve en kısa zamanda bir karara geleceğiz.
Oyunculuk dışında KickBoks ile de ilgilendiğinizi biliyoruz hatta bu alanda Avrupa ve Dünya şampiyonluğunuzda bulunmaktadır. Peki bu kadar başarılarınızın bulunduğu bir alanı meslek olarak devam ettirmeyi düşünmediniz mi? Evet profesyonel kickboks’ta Avrupa ve Dünya şampiyonluğum var. Şöyle söyliyim,ben Şanlı Türk Bayrağımızı dünyanın her yerinde en iyi şekilde dalgalandırdım ve altın kemeri ülkemize getirdim.Bence tadında bırakmak lazım ve devam etmeyi kesinlikle düşünmüyorum.Spor hayatımda nasıl en üst düzeyde başarılı olduysam aynı şekilde oyunculukta da hedefim budur.
Kurtlar Vadisi, Söz, Hangimiz Sevmedik gibi herkes tarafından çok izlenilen dizilerde rol aldınız. Peki bugüne kadar yer aldığınız projeler içerisinde unutamadığınız karakter hangisi oldu? Sizinde söylediğiniz gibi bir çok projede yer aldım ama 2 sezon oynadığım Payitaht Abdülhamid dizisindeki Lars karakteri beni çok etkiledi.
Son olarak sinemaport okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz? Sinemaport a öncelikle teşekkür etmek istiyorum,güzel bir sohbet oldu benim için.Sevenlerime kalpten sevgilerimi iletiyorum burdan ve şunu diyorum.Hiç bir zaman hayallerinizden vazgeçmeyin.
Röportaj : Alper Ergez - SinemaPort