sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 03 Eylül 2021

Ünlü Yönetmen Steven Soderbergh Gizli Filmini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Tanıtacak!

Steven Soderbergh bir süre önce emekli olduğunu söylemişti. Fakat bunu yapmayarak bu yıl için iki film birden hazırladı. Ünlü yönetmen Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yeni ve duyurulmamış bir filmle sürpriz bir şekilde görünecek.



Bu yaz, Steven Soderbergh, HBO Max'te prömiyeri yapılan No Sudden Move'un çıkışını yaptı, ancak yaklaşmakta olan filmiyle ilgili detaylar hala gizli tutuluyor. Gizemli film, TIFF (Toronto Uluslararası Film Festivali) eş başkanları Joana Vicente ve Cameron Bailey tarafından duyuruldu. Filmin prömiyer tarihi ise daha sonra açıklanacak. Resmi bir açıklamada, "Sürpriz bir unsurumuz olmasaydı TIFF olmazdı ve bu yıl TIFF sürprizi Steven Soderbergh'den geliyor." ifadelerini kullandılar.

No Sudden Move, temmuz ayında olumlu eleştiriler aldı ve film Brendan Fraser'ın yıllardır en yüksek profilli rollerinden biriyle geri dönüşünü de içeriyordu. 50'li yıllarda Detroit'te geçen film, bir belgeyi çalmak için işe alınan küçük çaplı suçlulardan oluşan bir topluluğu konu alıyor. Soygun ters gittiğinde ise kaos ortaya çıkacaktır. Olağanüstü bir oyuncu kadrosunda Soderbergh'in sık sık birlikte çalıştığı; Don Cheadle, Benicio del Toro, David Harbour, Jon Hamm, Amy Seimetz, Kieran Culkin, Noah Jupe, Julia Fox, Ray Liotta ve Matt Damon yer alıyordu.

İnanılmaz derecede üretken yönetmenin çalışmaları arasında birkaç ilginç proje olduğu için Soderbergh'in hangi gizli filminin TIFF'te çıkış yapacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Bir suç kanıtını ortaya çıkaran agorafobik bir Seattle teknoloji çalışanını konu alan suç draması Kimi'nin çekimleri henüz yeni tamamlanmıştı. Yönetmen, yazar ve görüntü yönetmeni olarak görev yapan Soderbergh'in projesinde Zoë Kravitz, Erika Christensen ve Jaime Camil rol alıyor. Bu film şuanda TIFF'te gösterileceği düşünülen en net Soderbergh filmi, fakat izleyicilere farklı bir sürpriz de yapılabilir.