sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 20 Eylül 2022

Woody Allen Emekli Olmadığını Açıkladı!

Ünlü film yönetmeni Woody Allen, film endüstrisinden emekli olduğunu açıkladıktan sonra sözlerinin yanlış yorumlandığını öne sürdü.

Dört kez Akademi Ödülü kazanan oyuncu ve yönetmen Woody Allen, bu hafta sonu tüm dünyada çıkan haberlerin ardından 50. filmi Wasp 22'nin son olmayacağını göstermek için bir temsilci aracılığıyla resmi bir duyuru yaptı.

Emeklilik haberi, 86 yaşındaki yönetmenin İspanyol gazetesi La Vanguardia'ya verdiği bir röportajdan sonra yayıldı. Haber kaynağı, Allen'ın şu anda Fransa'da çekimleri devam eden Wasp 22'yi bitirdikten sonra emekli olacağını duyurmuştu.

Woody Allen's newest film may never see the light of day

Woody Allen, Haziran ayında bir canlı yayında Alec Baldwin ile konuştuğunda insanların artık sinemaya gitmek için eskisi kadar heyecanlı olmamaları nedeniyle film yapmanın da heyecanının kaybolduğunu öne sürmüştü. Allen'ın temsilcisi aşağıdaki duyuruyu yaparak merak edilen konuya açıklık getirdi:

“Woody Allen emekli olduğunu asla söylemedi, başka bir roman yazdığını da söylemedi. Sinema deneyimini çok seven biri olduğu için doğrudan veya çok hızlı akış platformlarına giden filmler yapmak onun için çok eğlenceli olmadığından film yapmamayı düşündüğünü söyledi. Şu anda emekli olmaya hiç niyeti yok ve 50. olacak olan yeni filmini çekmek için Paris'te olmaktan çok heyecanlı."

Yönetmen, evlatlık kızı Dylan Farrow'un 1992'de kendisini cinsel tacizle suçlamasından sonra onlarca yıldır tartışmaların merkezinde yer aldı. Hikaye birkaç kez yeniden ortaya çıktı ancak #MeToo'dan sonra gerçekten büyük etki yarattı. Allen, masumiyetinde ısrar etse de onu aklayacak herhangi bir kanıt öne süremiyor.

Wasp 22'nin kadrosu henüz açıklanmadı. Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu