sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 30 Eylül 2021

Yeniden Çekilecek "The Bodyguard"ın Senaristi Matthew Lopez Film Hakkında Konuştu!

Başrollerini Whitney Houston ve Kevin Costner'ın paylaştığı 90'ların başında çıkan klasik filmlerden The Bodyguard'ın yeniden çekimi için hazırlıklar başladı. Filmin yeni senaristi Matthew Lopez kısa süre önce Variety ile yaptığı röportajda; "En İyi Oyun" dalında kazandığı tarihi Tony Ödülü, Hollywood'da Latiné insanlarına nasıl davranıldığı ve tabii ki The Bodyguard'ın yeniden yapımı hakkında konuştu.

Warner Bros.'tan The Bodyguard için teklif geldiğinde Matthew Lopez, öncelikle başrolün Latin olmasını istediğini belirtmiş. Stüdyo da bu teklifi olumlu karşılamış. Lopez'in aktardığına göre hikaye de orijinal filme kıyasla farklı, modern bir tona geçiş yapacak.



Orijinal filmde, Houston'ın karakteri, gerçek hayattaki benliğinin kurgusal bir versiyonunu oynadı: bir korumaya ihtiyacı olan köklü bir müzik yıldızı. Ancak Lopez'in filmi, günümüzün anlık tatminine, sosyal medya dünyasına ve birinin bir gecede tam anlamıyla nasıl ünlü olabileceğine odaklanacak. Lopez konuyla ilgili, "Whitney Houston'ın oynadığı gibi köklü bir yıldıza odaklanmak yerine, bu film yeni ünlü olan genç bir Latin sanatçı hakkında olacak. Hayatının nasıl değiştiğine odaklanacağız çünkü o bir gecede sansasyon yaratarak ünlü olur ve acil korunmaya ihtiyaç duyar." açıklamasını yaptı. Lopez, "Bu fırsatı Latince'nin yüzünü ekrana getirmek ve hikayelerini büyük bir şekilde anlatmak için kullanmak benim adıma önemliydi" diye ekledi. Ünlü senarist, Latiné halkının eğlence endüstrisindeki Latinx sorunlarının ve sevdiğimiz filmlerde/TV şovlarında halkının orantılı temsilinin uzun süredir savunucusu olmuştur. 

The Bodyguard filminin remake'i için herhangi bir çıkış tarihi henüz açıklanmadı.

Kübra Karasu