sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Kasım 2021

Yıldız Oyuncuları Buluşturan Mevlana Filminden Fragman: Hande Erçel, İbrahim Çelikkol, Boran Kuzum, Halit Ergenç...

Türk-İran ortak yapımı Mest-i Aşk filminden ilk fragman yayınlandı.

Hassan Fathi'nin yönetmen koltuğunda oturduğu Mest-i Aşk filmi 2022'nin iddialı yapımlarından. ENG Yapım Medya ile Semarya Film ortak yapımı olan projenin yapımcılığını Mehran Borumand'ın üstlendi.

Filmin başrollerini iki İranlı oyuncu Parsa Pirouzfar ve Shahab Husseini paylaşıyor. Parsa Piroufzar Mevlana Celaleddin Rumi'yi canlandırırken Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazanan Shahab Husseini de Şems Tebrizi'ye hayat veriyor.

Mest-i Aşk filminde, Hande Erçel Kimya Hatun'u, İbrahim Çelikkol İskender'i, Boran Kuzum Alaeddin'i, Selma Ergeç Kerra'yı, Bensu Soral Meryem'i, Burak Tozkoporan da Sultan Veled'i canlandıracak. Yıldızlarla dolu kadrosuyla dikkat çeken film de Halit Ergenç de yer alıyor.

Mest-i Aşk Filminin Konusu

18 yaşındaki Kimya Hatun Mevlana ve Kerra Hatun tarafından evlat edinilmiştir. Kimya Hatun Mevlana'nın öğretisine gönül vermiş, maneviyat yönünden güçlü bir kadındır. Mevlana hayatta en çok sevdiği iki kişi olan Kimya Hatun ile Şemsi bir araya getirmek ister. Kimya Hatun sorgusuz sualsiz Şems ile evlenmeyi kabul eder. Şems'i tanıdıkça gönlünün büyüklüğünü, maneviyatının ne kadar yüksek olduğunu anlar. Ancak evliliklerinden kası süre sonra Şems hayatını kaybeder.

Fragman
 


Kübra Karasu