sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Aralık 2022

Yıldızlarla Dolu “Oppenheimer” Filminden İlk Fragman: Atom Bombasının Yaratılışı!

Nükleer fizikçi ve atom bombasının babası J. Robert Oppenheimer, kitle imha silahının ilk patlamasını izlerken söylediği "Ben şimdi ölüm oldum, dünyaların yok edicisiyim." sözleriyle hafızalara kazınmıştı. Cillian Murphy başrollü Christopher Nolan'ın son projesi Oppenheimer'ın gergin ilk fragmanında bu patlamanın dünyayı nasıl yok edebileceği sergileniyor.

Murphy, Kai Bird ve Martin J. Sherwin tarafından yazılan ve nükleer bombanın yaratılması etrafındaki çatışmayı ve siyaseti araştıran Pulitzer Ödüllü American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer adlı kitabının uyarlamasında ünlü bilim adamını canlandırıyor. 

Fragman, Oppenheimer'ı parlaklığı uğruna kusurları görmezden gelinen sorunlu bir adam olarak tanıtarak başlıyor. İsteksizce İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesine yardım etmesi istendiğinde, bir umuda işaret ediyor çölde gizlice geliştirilen ve herkesi savaşmaya devam etmekten caydıracak yıkıcı güce sahip bir nükleer silah. Bombanın büyük ölçekli gelişimine bakarken, bir ateş sütununun düşmanlarını yuttuğunu ve savaşı tek bir hızlı hareketle bitirdiğini hayal ederken unutulmaz bir müzik çalıyor.

Oppenheimer filminin hazırlık sürecindeyken yönetmen Nolan, kağıt üzerinde şimdiye kadar bir araya getirilmiş en büyük kadrolardan birini oluşturdu. Murphy, bilim adamının karısı Kitty'yi oynayan Emily Blunt'la birlikte başrolü paylaşırken yıldızlarla dolu kadroyu Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Gary Oldman, Robert Downey Jr., Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, Michael Angarano ve Matthias Schweighöfer tamamlıyor.

Oppenheimer 21 Temmuz 2023'te sinemalarda vizyona girecek.

Fragman


Kübra Karasu