sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 29 Ağustos 2022

Yönetmen Matt Shakman Yeni "Star Trek" Filminden Ayrıldı mı?

The Hollywood Reporter'ın haberine göre, Paramount için yeni bir Star Trek filmi yönetmesi beklenen Matt Shakman projeden ayrıldı.

Yeni film, Chris Pine'ın 2009'da Captain Kirk olarak tanıtıldığı Star Trek'in ardından serinin dördüncü filmi olacak. Matt Shakman'ın projeden ayrılık haberi ise Marvel'ın Shakman ile yeni Fantastik Dörtlü filmini yönetmesi için görüşmelerde bulunduğunu duyurmasının hemen ardından geldi.

Shakman, Paramount için isimsiz bir Star Trek filmi yönetecekti ancak Fantastic Four projesiyle zamanlama çakışmaları nedeniyle filmi bırakmayı tercih etti. Shakman'ın Fantastik Dörtlü için imza attığına dair resmi bir onay olmasa da, Star Trek'i bırakması bu anlaşmanın yapılmasına bir adım daha yaklaştığını gösteriyor. Shakman daha önce Marvel Studios ile çalışmış ve MCU'nun ilk Disney+ serisi olan WandaVision'ı yönetmişti. 

Star Trek' 2023 Movie Enlists 'WandaVision' Director Matt Shakman – The  Hollywood Reporter

Paramount haberi, "Matt Shakman inanılmaz yetenekli bir film yönetmeni ve Star Trek filmimizi yönetmesi için zamanlamasının uyuşmamasına üzüldük. Ona minnettarız. Yeni filmimizi dünyanın her yerindeki izleyicilere sunmayı dört gözle bekliyoruz.” şeklinde duyurdu.

MCU dışında Shakman, Game of Thrones, It's Always Sunny in Philadelphia ve Fargo bölümlerini yönettiği için özellikle TV dünyasında önemli bir isim yaptı. Eğer yönetirse Shakman'ın Fantastik Dörtlü filmi aynı zamanda ikinci uzun metrajlı filmi olacak.

Kübra Karasu