sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 09 Aralık 2021

10 Aralık Cuma Günü Vizyona Girecek 9 Yeni Film!

Yarın birbirinden iddialı 9 yeni film sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

1. West Side Story (Batı Yakası'nın Hikayesi)



Tür: Romantik/Müzikal
Dağıtım Şirketi: UIP Türkiye

Steven Spielberg imzasını taşıyan West Side Story, 1957'de sahnelenen aynı adlı müzikalden uyarlandı. Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez, Rita Moreno gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı film, iki farklı etnik kökenden gelen iki ezeli düşman çetenin birbiriyle rekabetinin yanı sıra bu iki çeteye mensup genç bir çiftin imkansız aşkını konu alıyor.

2. Dayı: Bir Adamın Hikayesi



Tür: Dram/Aksiyon
Dağıtım Şirketi: CGV Mars

Adil ve sevilen bir kabadayının hikayesini izleyiciyle buluşturacak olan filmin yönetmen koltuğunda Uğur Bayraktar oturuyor. Ufuk Bayraktar'ın başrolünde yer aldığı filmin kadrosunda Gizem Karaca Ekmekçi, Ahmet Varlı, Beste Bereket, Turgut Tunçalp gibi isimler yer alıyor.

3. Schachnovelle (Satranç)



Tür: Dram/Savaş
Dağıtım Şirketi: CJ ENM

Film, Stefan Zweig'ın Türkiye'de de oldukça popüler olan "Satranç" ismiyle yayımlanan kitabından uyarlandı. Almanya ve Avusturya ortak yapımı filmin yönetmen koltuğunda Philipp Stölzl oturuyor. Filmin kadrosunda Oliver Masucci, Rolf Lassgard, Albrecht Schuch, Birgit Minichmayr, Samuel Finzi gibi isimler yer alıyor.

4. Hadi Be



Tür: Komedi
Dağıtım Şirketi: TME Films

Arkadaşları Nizo ve Mıstık yüzünden kendisini olmadık işlerin içinde bulan Tevfik'in hikayesini anlatan filmin başrollerinde Burçin Bildik, Ferdi Sancar, Orhan Uslu, Günce Mutlu, Ferdi Akarnur yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Oğuz Yalçın oturdu.

5. Bayram Şekeri



Tür:
 Dram
Dağıtım Şirketi: CJ ENM 

Bayram Şekeri, bir çocuğun çevresinde yeniden toparlanmaya çalışan tükenmiş bir ailenin hikayesini izleyiciyle buluşturacak. Bilal Kalyoncu'nun yönetmen koltuğunda oturduğu yapımın başrollerini Öykü German, Ulaş İnan Torun, Arben Akış, Deniz Oral ve Aslı Bankoğlu paylaşıyor.

6. Petrov's Flu (Petrov Grip Oldu)



Tür: Dram/Bilim Kurgu
Dağıtım Şirketi: Başka Sinema

Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan film, Kirill Serebrennikov imzasını taşıyor. Yapım, Sovyet sonrası Rusya'da yaşayan bir çizgi roman sanatçısı ve ailesinin hayatına odaklanıyor.

7. The Owners (Evdekiler)



Tür: Korku/Gerilim
Dağıtım Şirketi: CJ ENM

Film, yaşadıkları kasabada yaşlı ve zengin bir çiftin evini soymaya kalkan bir grup arkadaşın, çiftin göründükleri kadar savunmasız olmadıklarını fark etmeleriyle gelişen olayları izleyiciyle buluşturacak. Julius Berg'in yönettiği filmin kadrosunda Maisie Williams, Sylvester McCoy, Rita Tushingham, Jake Curran yer alıyor.

8. Lain



Tür: Korku
Dağıtım Şirketi: Bir Film

Onur Aldoğan'ın yönettiği Lain, travmatik geçmişiyle yüzleşmek için doğup büyüdüğü köye eşi Ece ile birlikte geri dönen Can'ın hikayesini konu alıyor.

9. Azamet



Tür: Korku
Dağıtım Şirketi: Chantier

Azamet, üniversiteden mezun olduktan sonra köyüne dönen Kübra'nın, kardeşi Büşra'nın hayatına yeniden müdahil olmasıyla gelişen olayları konu alıyor.

Bonus: The Matrix



Tür: Bilim Kurgu/Aksiyon
Dağıtım Şirketi: Warner Bros. Türkiye

Aralık'ın sonunda serinin dördüncü filmi "The Matrix Resurrections"ın vizyona girecek olması nedeniyle, 1999 yılında çıkan serinin ilk filmi "The Matrix" 10 Aralık'ta IMAX formatında yeniden izleyiciyle buluşacak.