sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 17 Haziran 2022

17 Haziran Cuma Günü Vizyona Giren 9 Yeni Film!

Bugün birbirinden iddialı 9 yeni film sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

1. Memory (Geçmişe Dönüş)



Tür:
 Aksiyon/Gerilim
Dağıtım Şirketi: TME Films

Casino Royale, Zorro gibi filmlerle hafızalara kazınan Martin Campbell'ın yönetmen koltuğunda oturduğu yeni aksiyon-gerilim filmi Memory, Jef Geeraerts'in De Zaak Alzheimer adlı romanına dayanıyor. Roman daha önce Belçika filmi The Alzheimer Case için de uyarlanmıştı. Filmin kadrosunda Liam Neeson, Monica Bellucci, Guy Pearce, Ray Stevenson, Taj Atwal gibi sevilen yıldızlar yer alıyor. Memory'nin senaryosunu Dario Scardapane kaleme aldı. 

2. C'mon C'mon (Yaşamaya Bak)



Tür: Dram
Dağıtım Şirketi: Başka Sinema 

Son yılların en iyi filmlerinden Joker ile hafızalara kazanan Joaquin Phoenix'in başrolünde yer aldığı dram filmi C'mon C'mon, dünya prömiyerini 48. Telluride Film Festivali'nde yapmıştı. Filmde; radyo programcısı ve belgeselci Johnny'nin, yaptığı seyahatler boyunca minik yeğenine bakmak zorunda kalması sonucu birbirleriyle anlaşmayı ve birbirlerini sevmeyi öğrenmelerini izleyeceğiz. Mike Mills tarafından yazılan ve yönetilen siyah-beyaz filmde Phoenix'e; Gaby Hoffmann, Scoot McNairy, Molly Webster, Jaboukie Young-White ve Woody Norman gibi isimler eşlik ediyor. 

3. Synchronic (Senkronik)



Tür: Bilim Kurgu/Gerilim
Dağıtım Şirketi: CGV Mars

Synchronic, Aaron Moorhead ile birlikte Justin Benson tarafından yazıldı ve yönetildi. Jamie Dornan, Anthony Mackie, Katie Aselton, Ally Ioannides gibi yıldızların başrolünde yer aldığı film, New Orleans'ta iki sağlık çalışanının gizemli bir kimyasalla ilişkilendirilen korkunç cinayetler sonrası değişen hayatlarını izleyiciyle buluşturuyor. 

4. Okul Tıraşı



Tür:
 Dram
Dağıtım Şirketi: CGV Mars

Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film Ödülü"nü kazanan ve birçok uluslararası festivalde boy gösteren Ferit Karahan imzalı Okul Tıraşı, yatılı okulda hastalanan arkadaşını okul yönetimine ve yoğun kar yağışına rağmen hastaneye götürmeye çalışan bir çocuğun hikayesini izleyiciyle buluşturacak. Filmin kadrosunda Ekin Koç, Cansu Fırıncı, Mahir İpek, Melih Selçuk, Münir Can Cindoruk gibi isimler yer alıyor.

5. 41 Kere Maşallah



Tür: Komedi
Dağıtım Şirketi: CJ ENM

Ahmet Kapucu'nun yönetmen koltuğunda oturduğu 41 Kere Maşallah'ın kadrosunda; Ulaş İnan Torun, Ekin Türkmen, Asuman Dabak, Kemal Uçar, Eslem Akar gibi sevilen isimler yer alıyor. Film, aşık olduğu Pelin'e kavuşabilmek için daha önceden kendisine yapılan büyüden kurtulmaya çabalayan Naci'nin başına gelenleri izleyiciyle buluşturuyor.

6. Pil's Adventures (Asi Prenses)



Tür: Macera/Animasyon
Dağıtım Şirketi: Bir Film

Julien Fournet imzalı Fransa yapımı animasyon filmi Asi Prenses, sokaklarda yaşayan bir yetim olan Pil'in, kötü kral Tristain'in kalesinden yiyecek çalarak geçinirken birden kendisini içinde bulduğu garip serüveni anlatıyor.

7. Son Seans: MTTH



Tür: Korku
Dağıtım Şirketi: CJ ENM

Gökhan Murat Toktamışoğlu'nun yönettiği Türkiye'nin ilk korku üçlemesinin son filmi Son Seans: MTTH, çocukluğunda yaşadığı ebeveyn travması sebebiyle psikolojik sorunlar yaşayan Selim'in, rutin hayatına devam ederken bir yolculuk esnasında fobilerinin beklenmedik şekilde tetiklenmesi sonucu başına gelenleri izleyiciyle buluşturuyor. Filmin kadrosunda Serhat Üstündağ, Binali Münüklü, Hatice Düştegör, Berk Toktamışoğlu yer alıyor.

8. X



Tür: Korku
Dağıtım Şirketi: Bir Film

Korku filmleriyle tanınan Ti West'in yönetmen koltuğunda oturduğu X, 1979 yılında Teksas kırsalında yetişkin filmi çekmek için kolları sıvayan bir grup genç sinemacının başından geçenleri konu alıyor. Filmin başrollerini Kid Cudi, Jenna Ortega, Mia Goth, Brittany Snow, Martin Henderson gibi sevilen isimler paylaşıyor. 

9. Mühr-ü Musallat - Perihan



Tür: Korku
Dağıtım Şirketi: TME Films

Metin Kuru'nun yönettiği korku filminin kadrosunda Sena Yıldız, Ercan Özdal, Selahattin Taşdöğen, Nilüfer Aydan, Mehmet Güneş gibi isimler yer alıyor.

Kübra Karasu