sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 10 Ekim 2021

2022 Berlin Film Festivali’nden İlk Detaylar Geldi!

10-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan 72. Berlin Film Festivali’nden ilk detaylar açıklandı.

Geçtiğimiz perşembe günü yapılan açıklamada, bu yıl pandemi şartları nedeniyle hibrit olarak düzenlenen Berlin Film Festivali‘nin önümüzdeki yıl 10-20 Şubat tarihleri arasında yüz yüze gerçekleşeceği duyuruldu.

72. Berlin Film Festivali‘nin düzenleneceği ana mekan ise yine diğer festival sinemalarının da yer aldığı Potsdamer Platz’daki Berlinale Palast mekanında olacak. Festival, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, şehir genelinde çok sayıda sinemada da film gösterimi gerçekleşecek. Festival etkinliklerinin çoğu canlı yayınlar ve interaktif etkinliklerle zenginleştirilecek.



Aynı tarihlerde gerçekleşecek European Film Market (10-17 Şubat), Berlinale Co-Production Market (12-16 Şubat), Berlinale Talents (12-17 Şubat) ve World Cinema Fund gibi programlar ise sinemaseverlere çeşitli çevrimiçi imkanlar sunacak. Ayrıca, 14-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek Berlinale Series Market çeşitli gösterimlere ve üst düzey dizilerin tartışıldığı bir konferansa ev sahipliği yapacak.

Festival direktörleri Mariette Rissenbeek ve Carlo Chatrian yaptıkları açıklamada şunları söyledi:
“Berlin Film Festivali’ni Şubat ayında yeniden beyaz perdeye getiriyor olmaktan çok memnunuz. Kırmızı halının, yıldızların ve muhteşem festival izleyicilerinin yer aldığı çok yönlü bir program olacak. Fiziksel bir festival deneyimine ve yüz yüze karşılaşmalara duyulan ihtiyaç, hem sektörde hem de kamuoyunda güçlü bir şekilde görülüyor. Geçtiğimiz aylardaki deneyimlerimiz, etkinliklerin güvenli ve başarılı bir şekilde fiziksel olarak gerçekleşebileceğini ve bunun diyalog ve fikir alışverişi için oldukça önemli olduğunu göstermiştir.”