sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 19 Ocak 2023

2023 Oscar Adaylarını Riz Ahmed ve Allison Williams Açıklayacak

Bu yılki Akademi Ödülü adaylarının duyurusunun salı günü Samuel Goldwyn Theatre'da yapılması planlanıyor ve ABC'nin Good Morning America programında canlı yayınlanacak. bugün erken saatlerde. Ayrıca Goodmorningamerica.com, ABC News Live, Disney+, Oscars.org, Oscar.com ve Akademi'nin Twitter, Facebook ve YouTube gibi sosyal medya platformlarında canlı olarak izlenebilecek.

Adaylar, Riz Ahmed ve Allison Williams ikilisi tarafından açıklanacak. Ahmed, yönetmen Aneil Karia ile birlikte The Long Goodbye kısa filmiyle en iyi live-action kısa film dalında 2022 Oscar'ını kazanmıştı. Daha önce ise Sound of Metal'deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilmişti. Ahmed ayrıca The Night Of adlı mini diziyle Emmy Ödülü kazandı ve en çok Rogue One: A Star Wars Story'deki rolüyle tanınıyor olabilir.

Williams şu anda M3GAN'da baş karakterin yaratıcısı olarak rol alıyor ve aynı zamanda 12 milyon dolarlık bir bütçeyle bugüne kadar 95.3 milyon dolar hasılat yapan filmin yapımcılığını da üstleniyor. Ayrıca Jordan Peele imzalı Akademi Ödüllü Get Out filmindeki rolleri ve Lena Dunham ile birlikte HBO'nun Girls dizisinde oynadığı rol ile tanınıyor. Ahmed ayrıca dizinin iki bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı.

95. Oscar Ödülleri, 12 Mart'ta sahiplerini bulacak. Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kübra Karasu