sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 12 Eylül 2021

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Başlıyor!

Adana'da, 13-19 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek 28. Uluslararası Altın Koza Film Festivali, merakla bekleniyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenen festival, Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlayacak. Karalar’ın, Festival Yürütme Kurulu ve Adana halkı ile çelenk koymasının ardından, gün boyu devam edecek uzun metraj film gösterimleri, gondolda açık hava film gösterimleri, ‘’Çukurova’dan Beyazperdeye Film Afişleri Sergisi’’ve Işıl Özgentürk moderatörlüğünde ‘’Kısa Film Atölyesi’’ ile devam edecek. 

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, ‘’Açılış ve Orhan Kemal Emek Ödülleri’’ töreninde ‘’Orhan Kemal Ödülleri’’ bu yıl; Sevin Okyay ve Ertunç Şenkay’a verilecek.


Jüri başkanlığını Tilbe Saran’ın yaptığı; oyuncu Güven Kıraç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner, sinema yazarı Şenay Aydemir ve müzisyen Feridun Düzağaç'ın yer aldığı jüri üyeleri yarışacak filmleri değerlendirecek.

Yarışacak filmler ise şöyle:

Nisan Dağ- Bir Nefes Daha,
Barış Sarhan- Cemil Şov,  
Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu- Dermansız,  
Erdal Rahmi Hanay- Fuad,  
Sinan Sertel- İçimdeki Kahraman,
Erkan Tahhuşoğlu- Koridor,  
Muhammet Çakıral- Lacivert Gece,  
Tufan Taştan- Sen Ben Lenin,
Ahmet Necdet Çupur- Yaramaz Çocuklar,  
Mehmet Ali Konar- Zin ve Ali’nin Hikayesi.  




Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması kategorilerinin yanı sıra Adana Sinema Mirası ve Sinema Sektörü Çalıştayı, Adana Sinema Tarihi Sergisi, Genco Erkal’ın online, Tilbe Saran’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘’Genco’’ belgeseli gösterilecek.


Festival, ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketlerine neden olan doğa katliamına son vermek, çevreye ve doğaya karşı daha duyarlı olmak adına bu yıl “Doğa” temasıyla gerçekleşiyor.