sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 04 Eylül 2021

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Jüri Üyeleri Belli Oldu!

13-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Festival’in jüri üyeleri belli oldu. Tilbe Saran jüriye başkanlık edecek.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle online olarak internetten gerçekleşen festival, bu yıl fiziksel olarak gerçekleşecek. Covid-19 tedbirleri uygulanarak düzenlenecek olan festivalin jüri üyeleri de belli oldu.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığını oyuncu Tilbe Saran üstlenecek. Saran’a, oyuncu Güven Kıraç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner, müzisyen Feridun Düzağaç ve sinema yazarı Şenay Aydemir eşlik edecek.

Festival kapsamında her sene olduğu gibi bu yıl da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması kategorilerinin yanı sıra dünya sinemasındaki örnekler, özel gösterim bölümleri, sergiler, atölyeler ve söyleşilerin gerçekleşeceği birçok etkinlik düzenlenecek. 

Festival’in bu sene ki Onur Ödülleri ise; oyuncu Şerif Sezer, Haluk Bilginer ve yönetmen Yavuz Turgul’a takdim edilecek.