sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 04 Ekim 2021

40 Milyon Dolar ile Açılış Yapması Beklenen "Venom 2" Amerika'da Gişe Rekoru Kırdı!

Yönetmen Andy Serkis'in Venom: Let There Be Carnage filmi, Amerika'da açılış haftasında 90,1 milyon dolar kazanarak en abartılı tahminlere bile meydan okudu.

90 milyon dolar hasılat Venom 2'yi, bu senenin en büyük açılış hafta sonu rakamına ulaştırdı. Sadece birkaç hafta önce Venom 2'nin yaklaşık 40 milyon dolar ile açılması bekleniyordu. Açılış günü rakamları Sony'nin tahminlerini 70 milyon dolar civarına itti, ancak sektördeki söylentiler filmin orijinal Venom'un 2018'deki 80,2 milyon dolarlık açılış hafta sonu hasılatına meydan okuyabileceğiydi.



90 milyon dolarlık açılış, Joker'in 2019'da 96,2 milyon dolarlık çıkışının ardından Ekim ayı için en iyi ikinci açılış da oldu. Pandemiden bu yana ilk kez, hafta sonu gişesi 2019'daki aynı hafta sonundan %15 altında geldi. Geçtiğimiz aylarda vizyona giren Black Widow'un üç günde 80,8 milyon dolarlık hasılatı da Venom 2'nin gerisine düştü.

Marvel filminin aksine, Sony'nin Spider-Man Evreninde de geçen Venom 2, yalnızca sinemalarda izleyiciyle buluşuyor. Henüz bir Çin çıkış tarihi olmamasına rağmen şimdiden rekorlar kırmaya başlayan film, eğer orada da açılırsa devasa rakamlara ulaşması kaçınılmaz olacak. İlk Venom, Çin'de 270 milyon dolar, dünya çapında ise 850 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Venom: Zehirli Öfke 2 (Venom: Let There Be Carnage) Türkiye'de 15 Ekim'de vizyona girecek.

Kübra Karasu