sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 13 Kasım 2021

‘’5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’’ Başvuruları Başladı!

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali için başvurular başladı.

Bu yıl 5.si gerçekleşecek olan Kadın Yönetmenler Festivali, bu yıl 27 Şubat- 5 Mart 2022 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek. Her yıl temalarına yeni bir bölüm ekleyen festivalin bu yılki teması ise “Sınırlar”. 

Ulusal ve Uluslararası olarak gerçekleşecek olan yarışma filmlerinde tema aranmayacak, kadın bakış açısını yansıtan tüm özgün filmler yarışma bölümüne kabul edilecek. Kadın yönetmenlerin ilk filmlerinin yer aldığı “İlkler Unutulmaz”, güçlü kadın karakterlerin anlatıldığı “Süper Kahramanlık” ve içinde umut teması olan filmlerin yarıştığı “Hayaller” kategorileri bu yıl da devam edecek. Uzun metraj, belgesel, kısa film, deneysel kategorilerinde gerçekleşecek ulusal ve uluslararası yarışma ve gösterim filmleri için son başvuru tarihi 31 Aralık 2021.



Geçtiğimiz yıl ödül alan yönetmenler, bu yıl jüri üyesi olarak görev alacaklar. 2018 yılından beri festivalin direktörlüğünü üstlenen Gülten Saranç, “Çevrimiçi olmamız duyumumuzu ve izlenmemizi çok fazlasıyla artırdı. Birçok şehirden ve ülkeden izleyiciye ulaştık. 12 bin izlenme sayısına ulaşmamız fiziksel bir festivalde mümkün değildi. 5. yılımızı yapacak olmaktan dolayı çok umutlu ve mutluyuz. Bu dönemde patates üretmek bile çok zorken, bağımsız sinema yapan herkesin, her zamankinden daha çok desteğe ihtiyacı var. Kadın sinema emekçilerine alan açmak için, yerel yönetimlerden ve büyük şirketlerden daha fazla destek bekliyoruz. Filmlerde, televizyonda ve medyada ne kadar çok doğru kadın temsili izlersek, ne kadar az şiddet görürsek daha sağlıklı, bilinçli ve duyarlı nesiller yetişecektir. Bu yüzden Kadın Yönetmenler Derneği olarak kadın yönetmenlerin sayılarının artmasının bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz. Festivalimizi büyük emek, fedakârlık ve umutla düzenlemeye devam ediyoruz.” sözlerini kaydetti.

Festivale, başvuruların açıldığı ilk hafta toplam 22 ülkeden başvuru geldi.