sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Oyuncu Haberleri 11 Nisan 2022

Akademi'den Will Smith'e 10 Yıllık Yasak!

Aktör Will Smith'in Oscar sahnesinde komedyen Chris Rock'a attığı tokatın sonucu açıklandı.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Yönetim Kurulu (Academy of Motion Pictures Arts & Sciences), durumu görüşmek üzere cuma sabahı toplandıktan sonra kararını açıkladı. Akademi, Will Smith'in Oscar ve diğer etkinliklerinden 10 yıl men edildiğini açıklayan resmi bir bildiri yayınladı. 

Her şey geçtiğimiz haftalarda Chris Rock'ın törende ödül sunarken sahnede Jada Pinkett Smith'in saçıyla ilgili şaka yapmasıyla başladı. Daha sonra ise Will Smith sahneye çıkarak Rock'a tokat attı. Daha sonra ise karısıyla ilgili sözlere öfkelenerek oturduğu yerden Rock'a bağırmaya devam etti. Smith'in Oscar'ının elinden alınması bile istenmişti ancak Akademi'nin bu tür eylemlerde bulunması için yasal bir yetkisi yok. Olaydan bu yana, Smith ayrıca Rock'tan ve Akademi'den çok sayıda özür diledi.



İşte kararla ilgili Akademi Başkanı Rubin ve CEO Hudson'ın resmi açıklaması:

"Akademi Ailemize Açık Mektup

94. Oscar'lar, topluluğumuzda geçen yıl inanılmaz işler yapan birçok kişinin kutlanması anlamına geliyordu; ancak o anlar, Bay Smith'in sahnede sergilediği kabul edilemez ve zararlı davranışlarla gölgelendi.

Yayınımız sırasında odadaki durumu yeterince ele almadık. Bunun için üzgünüz. Bu bizim için dünya çapındaki misafirlerimiz, izleyicilerimiz ve Akademi ailemiz için bir örnek teşkil etme fırsatıydı ve eşi benzeri görülmemiş bir duruma hazırlıksız yakalandık.

Bugün, Yönetim Kurulu, Will Smith'in istifasını kabul etmenin yanı sıra Oscar'daki eylemlerine en iyi nasıl yanıt verileceğini tartışmak için bir toplantı düzenledi. Kurul, 8 Nisan 2022'den itibaren 10 yıllık bir süre boyunca, Bay Smith'in Akademi Ödülleri dahil olmak üzere herhangi bir Akademi etkinliğine veya programına şahsen veya sanal olarak katılmasına izin verilmemesine karar verdi.

Olağanüstü koşullar altında soğukkanlılığını koruduğu için Bay Rock'a derin şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Ayrıca ev sahiplerimize, adaylarımıza, sunucularımıza ve kazananlarımıza, yayınımız sırasındaki duruşları ve zarafetleri için teşekkür etmek istiyoruz.

Will Smith'in davranışına cevaben bugün attığımız bu eylem, sanatçılarımızın ve misafirlerimizin güvenliğini koruma ve Akademi'ye olan güveni yeniden tesis etme gibi daha büyük bir hedefe doğru bir adımdır. Ayrıca bunun, dahil olan ve etkilenen herkes için bir iyileşme ve restorasyon zamanını başlatabileceğini umuyoruz."


Kübra Karasu