sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 05 Eylül 2021

Akif Filmi İddialı Geliyor !

Yavuz Bingöl’ün Mehmet Akif Ersoy’u canlandırdığı filmin vizyon tarihi netleşti.

Yapımcılığını HT Yapım Medya’nın üstlendiği, yapımcı Harun Türk ve Baran Mayda’nın büyük özen gösterdiği Akif filmi izleyiciyle buluşuyor. İstiklal Marşı’nın 100. Yıldönümünde (12 Mart 2021) vizyona girmesi beklenen Akif filminin tarihi ertelenmişti. Son açıklamalara göre filmin, 24 Eylül 2021’de vizyona girmesi bekleniyor.

İstiklal Marşı’nın yazılma hikayesini filmin merkezinde yer alırken; Mehmet Akif’in hayat hikayesi de filmde anlatılacak. Ayrıca Millî Mücadele dönemi, ilk TBMM’nin açılışı ve Ersoy’un Kuvay-i Milliye’de yaptığı konuşmalar da filmde önemli bir yere sahip olacak.

Filmin kadrosunda Akif rolüyle Yavuz Bingöl’ün yanı sıra; Fikret Kuşkan, Murat Han, Erkan Bektaş, Ruhi Sarı, Hazım Körmükçü, mine Çayıroğlu gibi oyuncularda bulunmakta.

Akif filminin konusu ise şöyle:
İstanbul işgal altındadır ve insanlar yıllardır savaşın devam etmesiyle direnme ve savaşma gücünü kaybetmektedir. Ankara merkezli bir direniş başlatan Mustafa Kemal kurtuluş için halkı bir araya getirir. Bu sırada işgal devletleri, Anadolu halkını Ankara yönetimine karşı kışkırtmak için İslam üzerinden propaganda yapar. Savaşta işlerini şansa bırakmak istemeyen işgal devletleri, Mustafa Kemal’i öldürme kararı alır ve bunun için Hintli Müslüman Mustafa Sagir görevlendirilir. Mustafa Kemal, işgal devletlerinin propagandasını engellemek ve halkın kurtuluş mücadelesine katılmasını artırmak için Mehmet Akif’i Ankara’ya çağırır. 13 yaşındaki oğluyla birlikte yola çıkan Mehmet Akif, Ankara’ya doğru ilerlerken başına birçok olay gelir. Yaşadıklarından, şahit olduklarında derinden etkilene Mehmet Akif bu süreçte İstiklal Marşı’nı yazmaya çalışır.

Akif filminin gösterime girmesine sayılı günler kala, HT Yapım Medya, Ocak ayında Kafalar Karışık 2 filminin vizyona gireceğini duyurdu.